Tascamin uudet USB-interfacet US-2x2 & US-4x4

Image

Tascam julkisti juuri uudet USB-väylään liitettävät ääni-interfacet, joissa se kertoo yhdistävänsä erinomaisen audiolaadun, ajureiden vakaan toimivuuden ja käytännöllisen muotoilun.

Kummankin laitteen alumiiniset päätypaneelit on suunnitellut saksalainen The Box -suunnittelutoimisto ja ulkonäön ohessa on huomioitu myös ergonomia – päädyt kallistavat laitteen sopivaa käyttöasentoon, kun se asetetaan työtasolle. Päädyt voi myös irrottaa esimerkiksi räkkiasennuksen yhteydessä.

Image

Kaksikanavainen US-2x2  ja sen kookkaampi pari US-4x4 toimivat niin Mac- kuin pc-tietokoneissakin ja käyttövirtansa ne ottavat tarvittaessa suoraan USB-väylän kautta. Molempien mukana toimitetaan kuitenkin myös erillinen virtalähde, jonka käyttöä suositellaan.
Käyttö OSX-ympäristössä ei vaadi minkäänlaisia erillisiä ajureita, Windows ASIO-alustalle Tascam on puolestaan koodannut kokonaan uudet omat ajurinsa.

Tascamin mukaan sen omat Ultra-HDDA-mikrofonivahvistimet antavat 57 puhdasta vahvistusta ja ovat luokkansa parhaat kohina- ja säröarvoiltaan. Soinnillinen lähestymistapa on neutraalihakuinen ja kumpikin laite on suunnitteltu niin, että ne eivät väritä audiosignaalia.

Tuloliitännät kelpuuttavat sekä linja- että mikrofonitasoisen signaalin ja analogiset lähdöt on toteuttu balansoiduin kytkennöin. Suora tulosignaaleiden monitorointi takaa viiveettömän kuuntelun.

Digitaalisen audion näytetaajuus voi olla enimmillään 96 kHz ja koodin syvyys on 24 bittiä.

Kumpikin uusista sovittimista, sekä US-2x2 että US-4x4, ovat ns. class compliant -laitteita ja soveltuvat siten saumattomasti käyttöön myös iPadin kanssa, kunhan niiden kanssa käyttää siinä tapauksessa virtalähdettä.

Image

Audiopuolen lisäksi molemmat sovittimet on varustettu midi-liitännöin ja niiden mukana toimitetaan Sonar X3 Le- ja Ableton Live Lite 9 -ohjelmistot.

Lisätiedot: Hedcom