Taylor 300- ja 500-sarjan mallit pantiin uusiksi

Image

Taylor muokkaa ankarasti mallistoaan 600-, 800- ja 900-sarjoihin tehtyjen uudistusten viitoittamalla polulla.

Taylorin jalostettu konsepti sisältää sekä 300- että 500-sarjassa uusia soitinpuulajeja sekä kokonaan uusia malleja. 500-sarjan kitaroissa on lisäksi otettu käyttöön sointia tehostava uusi rimoitus, jossa rimojen muodot, vahvuudet ja sijainnit on haettu kunkin soitinmallin ja siinä käytettyjen puumateriaalien mukaisiksi.

Uutena kansipuuna Taylor esittelee lutz-kuusen, ja kertoo että kyseessä on sitka-kuusen ja valkokuusen luonnollinen risteytys, jonka sointi vertautuu lähinnä adirondack-kuuseen.
Tällä haavaa lutzia käytetään Grand Symphony 516ce:ssä ja Dreadnought 510e:ssä.

Taylor toi 510e:n rinnalle myös kokonaan mahongista rakennetun sisarmallin, 520e:n, ja kummassakin näistä käytetään 24 ja 7/8 tuuman mittaista mensuuria.
Kaulan profiili on on V, ja kun tämä yhdistyy valitun mensuurin ansiosta alhaisempaa kielten jännitykseen, tuloksena on valmistajan mukaan erittäin miellyttävä ja vaivaton soittotuntuma.

Kaksi muuta uutuusmallia – mahongista ja seetristä rakennettu 552ce ja kokonaan mahongista valmistettu 562ce – ovat molemmat 12-kielisiä Grand Concert -kitaroita, joiden kaulat liittyvät koppaan 12 nauhan kohdalla.
Kopan kompaktin koon ja muodon ansiosta parivaljakko tarjoaa Taylorin mukaan perinteistä 12-kielistä helpommin soitettavan vaihtoehdon. 

Taylor 300 -sarjan uusi puuvalinta on Tasmaniassa kasvava, akaasioihin kuuluva blackwood, joka valmistajan mukaan antaa sointiin vahvan ja erottuvan keskirekisterin ja samantapaisen säihkyvän diskantin kuin koa ja ruusupuu tapaavat tuottaa.
Kun blackwood yhdistetään mahonkikanteen, saadaan Taylorin mukaan lopputuloksena ärhäkkä mutta lämmin sointi, joka on erityisesti edukseen uudessa 12-kielisessä D-mallissa, 360e:ssä.
Toinen uusi 12-kielinen 300-sarjan malli on sapelesta ja kuusesta rakennettu 312ce.

Reunalistoina sekä 300- että 500-sarjoissa käytetään keinohelmiäistä, jonka sävyihin sovitetut rosetit ja plektrasuojat kruunaavat esteettisen kokonaisuuden.
Poikkeuksena ovat mahonkikantiset kitarat, jotka valmistetaan ilman plektrasuojaa.

Kaikissa uutuusmalleissa on asennettuna Taylorin oma Expression System 2 -mikrofoni/etuaste.

Lisätiedot: Taylor