Taylor 600 -sarja tuo vaahteran takaisin

Image

Taylor avasi vuoden tuomalla NAMMin messuille uuden kuusikantisen ja vaahterakoppaisen 600-sarjan, jossa valmistajan mukaan yhdistyvät vaahteran pitkä perinne ja sen lupaava tulevaisuus soitinpuuna – vaahtera kun ei monen muun kitaroiden raaka-aineeksi soveltuvan puun tavoin ole uhanalainen, vaan sitä jopa kasvatetaan nimenomaan soitinpuuksi Amerikassa.

Malliston suunnittelusta vastaa soitinrakentaja Andy Powers, jonka tutkimusten ja kokeiluiden perusteella on haarukoitu niin ihanteelliset kansien paksuudet ja sopivat rimoitukset eri runkomalleille kuin parhaat tavat puun kuivaukseen ja lämpökäsittelyynkin.
Viimeksimainitulla Taylor on pyrkinyt vakauttamaan puiden rakennetta niin, etteivät ne reagoisi ilmankosteuden ja lämmön vaihteluihin voimakkaasti, ja samalla on haettu vaalealle vaahteralle visuaalisesti näyttävämpää sävyä.

Äänen osalta paahtoprosessin tavoitteena oli saada vaahteralle tyypillistä klangia rehevämpi sävy ja pitempikestoinen sointi, mutta niin ettei puulajille tyypillinen selkeys kuitenkaan katoaisi. Tekijä itse luonnehtii aikaansaannostaan kenties ”lämminsointisimmaksi, sävykkäimmäksi ja soittajan otteisiin herkimmin vastaavaksi vaahterakoppaiseksi akustiseksi kitaraksi, joka milloinkaan on rakennettu”.

Taylor 600 -sarjan soittimet on varustettu firman omalla Expression System® 2 -elektroniikalla, jonka perustana ovat kolme toisiinsa soundillisesti sovitettua ja juuri tiettyihin paikkoihin koppaan asennettua mikrofonielementtiä.

Lisätiedot: Taylor