Taylor 724ce & 722ce – koppa koa-puusta

Image

Taylor esittelee tämän kesän NAMM-messuilla kaksi uutta 700-sarjan akustista kitaraa. 724ce- ja  722ce-mallit on valmistettu kopan ja kannen osalta kokonaan havajilaisesta koa-puusta. Puun hankinnassa Taylor toteaa toimineensa vastuullisesti sijoittamalla vastineeksi rahaa luonnonmetsien ennallistamiseen Havaijilla.

 

Kopan muodoltaan Grand Audiotorium -tyyppiä edustavaa Taylor 724ce:tä kuvaillaan soinniltaan eläväiseksi ja energiseksi, ja samantyyppinen luonnehdinta pätee Grand Concert -koppamallilla varustettuun 722ce-malliin. Kummassakin soittimessa kantta tukee valmistajan oma V-Class -rimoitus.

Image


Kummassakin uutuusmallissa on soololovi, mahongista tehty kaula sekä eebenpuinen otelauta. Kielten soiva pituus taas on 25,5 tuumaa.
Kitaroissa on valmistajan omat virityskoneistot, kun taas satula ja tallan kielisilta ovat Tusq-materiaalia.

Taylor 724ce- ja 722ce-kitaroiden mattapintaisen viimeistelyn todetaan olevan erittäin ohut, minkä luvataan kuuluvan hyvänä atakkina ja resonointina.
Molempiin malleihin on asennettu valmistajan oma Expression System® 2 -elektroniikka, jonka kolme pietsosensoria on sijoitettu tallan taakse, eikä sen alle. Tällä tavoin pietsokiteiden todetaan reagoivan luonnollisemmin kitaran ääneen.

Image

 

Esivahvistimessa on kolme säädintä (volume, treble, bass), ja ne on sijoitettu kopan yläsivuun.

Image

 

Taylor 724ce- ja 722ce-kitarat toimitetaan valmistajan Deluxe-laukun kanssa.

Image

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Taylor