Taylor American Dream – kokopuinen Taylor halvemmalla kuin koskaan

Taylor loi kitaran korona-ajan markkinoille. American Dream on saanut nimensä siitä kitaraverstaasta, missä Taylor-soittimien valmistus vuonna 1974 alkoi. Silloin oli tiukat ajat, ja niin on nytkin. 

 

Taylor American Dream on valmistajan edullisin Yhdysvalloissa rakentama kitaramallisto. Malliston kukin soitin on täysin kokopuusta (ts. umpipuusta) valmistettu ja varustettu V-Class -rimoituksella. Tässä rimoitustavassa kantta tukee kaksi V-muotoon asettuvaa pitkittäissuuntaista rimaa sekä muutama pienempi apurima. Tämän luvataan parantavan soinnin pituutta, voimakkuutta sekä vireisyyttä.

 

Taylor American Dream -kitaroiden koppamuodoksi on valittu ”slope shoulder” -tyyppinen Grand Pacific, joka on valmistajan mukaelma dreadnought-muodosta. Soittimissa on Taylorin omat, niklatut virityskoneistot. Satulan materiaali on Tusq, ja tallan kielisilta puolestaan on Micartaa. 

Taylor American Dream AD17 ja AD27 ovat malliston edullisimmat kitarat, ja niiden katuhinta on hiukan yli 1500 euroa. Ensinmainitussa on sitkakuusikansi sekä ruusupuun tapaisesta ovangkolista valmistetut pohja ja sivut. Kaulan materiaaliksi ilmoitetaan trooppinen mahonki, ja kielten soiva pituus (”skaalanpituus”/”mensuuri”) on 25 1/2 tuumaa otelaudan materiaalin ollessa eukalyptusta.

Taylor American Dream AD17 Blacktop on varustettu mustaksi värjätyllä kannella, mikä tuo hiukkasen hintaa lisää. Taylor AD27:ssa puolestaan on mahonkikansi sekä sapelesta tehdyt sivut ja pohja. Muutoin ominaisuudet vastaavat AD17-mallia.

Taylor American Dream AD17e, AD17e Blacktop sekä AD27e ovat valmistajan ES2 -elektroniikalla varustettuja malleja ja näin myös malliston hintavimmat. Näissä kitaroissa on kolme tallan taakse asennettua pietsosensoria sekä esivahvistin volume-, treble- ja bass-säätimillä, jotka on sijoitettu kopan yläsivuun. 

Taylor American Dream -kitaroiden mukana toimitetaan Aerocase -laukku.

Lisätiedot: Taylor

16.07.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy