Nayteikkuna

Taylor Builder´s Edition 324ce – V-rimoitus ja ekologinen kulma

Akustisistaan tunnettu Taylor on laajentanut Builder´s Edition -sarjaansa uusilla malleilla. Uusista tulokkaista hinnaltaan edullisin on 324ce, joka hyödyntää myös etelä-kalifornialaisen puun uuskäyttöä.

 

Taylor Builder´s Edition 324ce:n puulajina on kopan sivujen ja pohjan osalta ns. ”Urban Ash”. Tarkemmin sanoen kysymys on saarnista, joita Etelä-Kalifornian urbaanialueilta on jouduttu turvallisuussyistä kaatamaan ja joista Taylor on sitten valikoinut sopivia soitinrakennuspuita.
Näin ollen kysymys on ekologisesta teosta, mutta valmistajan mukaan kyseinen puulaji on myös soinniltaan miellyttävä, muistuttaen Hondurasin mahonkia.

 

 

Kansipuunkin osalta Taylor Builder´s Edition 324ce yllättää, sillä se on mahonkia (paksuus 0,105 tuumaa).
Kantta tukee Taylorin pari vuotta sitten esittelemä V-Class -rimoitus. Tässä rimoitustavassa on kaksi pitkää V:n sakaraa, jotka lisäävät kannen jäykkyyttä kielten suuntaisesti. Lisänä on myös muutama pienempi tukirima.

Valmistaja toteaa, että Taylor Builder´s Edition 324ce:n mahonkikansi tasoittaa soinnin atakkia ja toimii hyvin sähköisen vahvistuksen kanssa.
Plektrakäden käsivarren alle asettuva reunaviiste taas tekee soittokokemuksesta miellyttävämmän, ja samaan tapaan viistetty soololovi helpottaa ylärekisteriin kurottelua. 

Taylor Builder´s Edition 324ce on varustettu mahonkikaulalla, jossa on eebenpuinen otelauta.
Kielten soiva pituus (”skaalanpituus”) on 25-1/2 -tuumaa.
Satulan materiaaliksi ilmoitetaan Graphite, tallan kielisillan ollessa Micartaa.

Taylor Builder´s Edition 324ce on varustettu valmistajan Expression System® 2 (ES2) -elektroniikalla, jossa on kolme tallan taakse asetettua mikkisensoria.
Tukena on niin ikään valmistajan oma, ”ammattitasoinen” esivahvistin, jonka todetaan olevan ”noin 25-prosenttia tehokkaampi” kuin aiempi ES-versio.
Voimakkuuden- ja sävynsäätimet (treble, bass) on asennettu kopan ylälaitaan.

Taylor Builder´s Edition 324ce -malliin on asennettu Gotoh 510 Antique Gold -virityskoneistot.

Valmistajan suositushinta Builder´s Edition 324ce -mallille on 3199 euroa.
Soittimen mukana toimitetaan kova laukku.


Lisätiedot: Taylor 

10.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy