Taylor Sense valvoo kitaran hyvinvointia

Image

Kosteus, kuivuus, lämpötila, iskut ja tärähdykset – siinä yleisimmät syyt akustisen kitaran vaurioitumiseen. Taylor Sense tarkkailee mainittuja ilmiöitä ja raportoi havainnoistaan omistajansa kännykkään.


Taylor Sense Smart Battery Box on enemmän kuin tavallinen elektroakustisen kitaran paristopesä. Tosin juuri sellaisen tilalle se Taylorin soittimessa asennetaan, mutta mukanaan se tuo toimintoja, joiden on määrä jelpata soittimen omistajaa aarteensa ylläpidossa.

Image

Sense-paristopesään on integroitu sensoreita, jotka tarkkailevat ilman suhteellista kosteutta ja lämpötilaa, sekä niiden lisäksi myös tärähdyksiä ja iskuja. Tiedot tallentuvat laitteen muistiin, josta ne saa luettavaksi bluetooth-yhteydellä iOS-aplikaatioon.

Valmistajan mukaan langattomuus vie hyvin vähän virtaa, mutta toisaalta käyttäjä saa samalla luetettavan näytön myös pariston varaustilalle, jota Sense myöskin tarkkailee.

 

Image

Valmistajan heitto "älä anna lentoyhtiön turmella soitintasi" lienee valitettavan tuttu elämys monelle muusikolle. Eihän Sense varsinaisesti kolhuja estä, mutta se raportoi niistä ja ainakin teoriassa kolhija saadaan helpommin vastuuseen. 

Tilanteen seuranta ja tiedotus puhelimen näytöllä eivät ole Sense-paketin ainut avu, vaan Taylor on yhdistänyt mukaan myös ensiapuohjeita pahan varalle.
Jos sensorit ovat havainneet jonkin uhkan tai vaurioitumistilanteen, tarjoaa aplikaatio saman tien opastusvideoita, joissa mainitunlaiset tapaukset käydään läpi ja oikea toimintatapa näytetään.  
  
Ja kun kerran aplikaatio on koodattu, ei senkään osalta olla tyydytty vain Sensen suojelullisiin tehtäväiin. Sovelma nimittäin sisältää myös viritysmittarin, neliraitaisen tallentimen ja metronomin.

Lisätiedot: Taylor