TC Electronic Analog Armada – analogisten pedaalien laivasto

Erityisesti digitaalisten efektien kehittäjänä tunnettu TC Electronic on julkaissut koko joukon uusia analogipedaaleja.

TC Electronic Analog Armada on kahdeksan kitarapedaalin mallisto. Niistä ainakin osa perustuu vanhempiin, enemmän tai vähemmän tunnettuihin esikuviin. Analog Armada –nimen saaneen kokonaisuuden jokainen pedaali on pakattu kestäviin metallikuoriin, ja sekä tulo- että lähtöliitäntä on sijoitettu pedaalin päätylaitaan. Lisäksi ohituskytkentä on toteutettu true bypass –periaatteella.

TC Electronic Analog Armada tarjoaa kolme säröpedaalia, joista kukin tuottaa erilaisen särötyypin.


El Mocambo Overdrive taipuu valmistajan mukaan Texas-bluesista rockiin ja aina metallisävyihin asti, ja tuottaa isosti ajettavaa putkivahvistinta muistuttavan soittokokemuksen. Soundin hienosäätö hoituu drive-, level- ja tone-säätimillä.


Honey Pot Fuzz puolestaan on vintage-tyylinen fuzz-pedaali, jonka luvataan tuottavan paksun ja kauniin fuzz-soundin Black Keysin ja White Stripesin tyyliin. Sustain-säädön ohella sointi haetaan tone- ja volume-säätimillä.


Särökolmikon täydentää metallikitaristeille suunnattu Eyemaster Metal Distortion. Valmistajan mukaan sen avulla löytää vanhan liiton ruotsalaismetallin moottorisaha-soundin, eikä homma jää särön määrästä kiinni. Yksinkertainen on kaunista, sillä pedaalissa on ainoastaan gain- ja volume-säädöt.

 

Soundin sävyjen rikastamiseen TC Electronic Analog Armadasta löytyy kolme vaihtoehtoa.

3rd Dimension Chorus tarjoaa perinteisten chorus-pedaalin säätöjen sijaan neljä preset-painiketta, joiden kautta löytyy 16 erilaista chorus-soundia kasarihengessä. Pedaali perustuu täysin analogiseen dual bucket brigade –kytkentään.


Chocka Tremolo on sekin suunniteltu vintage-hengessä, ja käyttäjä voi LFO-säätimen avulla hakea portaattomasti tunnelmaan sopivaa soundia hienovaraisesta värinästä jyrkkään sahalaita-kuvioon. Sen ohella tremolon sävyyn voi vaikuttaa speed- ja depth-säädöillä.


Jos puolestaan haluaa maustaa soittoaan tuhdilla oktaavisoundilla, tarjoaa Nether Octaver tähän eväät. Kyseessä on vintage-tyylinen sub-oktaaveri. Matalaa maustetta onkin tarjolla aina kaksi oktaavia soitetun sävelen alapuolelle, ja lisäksi kuivan soundin suhdetta voi kontrolloida omalla säätimellä.

Näiden ohella TC Electronic Analog Armadan täydentää kaksi dynamiikan hallinnassa auttavaa pedaalia.


Crescendo Auto Swell on valmistajan mukaan (Boss-)esikuvalleen täysin uskollinen. Pedaali loiventaa automaattisesti nuottien atakkia, jolloin saadaan aikaan volume swell –soundeja, samaan tyyliin kuin volume-pedaalilla tai kitaran volume-säädöllä operointikin tuottaa.


Kahdeksikon täydentää Iron Curtain Noise Gate, joka on paikallaan, jos esimerkiksi särösoundista halutaan siivota pois turhat kohinat. Treshold-säädöllä määritellään efektin herkkyys ja decay säätää sen kuinka pitkään noise gate hiljentää signaalia. Pedaalilla luvataan onnistuvan niin metallikitaristien suosima ”kivimuuri”-gate kuin loivempikin käsittely.

Lisätiedot: Into-Luthman

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

 
10.11.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy