TC Electronic Helix Phaser on Toneprint-sarjan uusin pedaali

Image

Saamamme tiedotteen mukaan TC:n uutukainen ei ole mikään tavanomainen phaser muiden kaltaistensa joukossa, vaan se tarjoaa huimien säätömahdollisuuksiensa ansiosta todella laajan paletin phaser-efektin erilaisia muotoja.

NAMM-messuilla esitelty Helix Phaser sisältää itsessään kaksi eri tyyppistä sävymaailmaa, jotka löytyvät pikkukytkimen ääriasennoista. Vintage tuottaa nuhjuisempaa tai murakampaa perinneveivausta, kun taas Smooth edustaa siloisempaa uutta phaser-maailmaa. Väliasennossa pedaali toimii Toneprint-ohjelman komennossa ja siihen voi ladata omat erityisasetuksensa tai jonkun TC:n sivustolta löytyvän valmiin Toneprint-efektin.    

Image

Helix Phaser toimii perinteiseen pedaalityyliin mono-efektinä, mutta sillä voi jakaa monosignaalin stereoksi, tai vaihtoehtoisesti sitä voi käyttää myös kokonaan stereomuodossa. 

Helixissä voi miksata portaattomasti kitaran alkuperäistä, efektoimatonta signaalia phaserilla maustettuun signaaliin ja tässä yhteydessä alkuperäinen on todellakin alkuperäistä, sillä ns. kuiva signaali kulkee analogisena pedaalin läpi.

Ohituskytkentä puolestaan on niin sanotusti true bypass eli silloin, kun efekti ei ole päällä, signaali kulkee suoraan tulojakeista lähtöjakkeihin.

Lisätiedot: Soundtools