TC Electronic June-60 – Junon chorus kitarapedaalina

Viime vuosina TC Electronic on tuonut markkinoille paljon omia uudelleentulkintojaan menneiden vuosien pedaaliklassikoista. Tällö kertaa insipiraatiota on haettu kitaramaailman ulkopuolelta, Rolandin Juno-60-syntikasta. Uutuuspedaalin kerrotaankin olevan tarkka kopio esikuvansa chorus-kytkennästä, pakattuna kitarapedaaliksi. Syntikkamaista ulkonäköä polkimeen tuovat puiset reunapaneelit.

TC Electronic June-60 tarjoaa samanlaisen käyttöliittymän choruksen operoimiseen kun syntikkaklassikkokin. Nyt ei siis käytetä säätimiä, vaan painikkeita. Ykköspainike antaa hitaan ja rikkaan chorus-soundin. Kakkospainikkeen alla on sitten nopeampi ja tiheämpi chorus-sointi. TC Electronic June-60 mahdollistaa myös molempien painikkeiden aktivoimisen yhtäaikaisesti. Silloin saadaan kahden siniaallon tuottama kieppuva soundityyppi.

Kuten Juno-60:n choruskytkentä, myös TC Electronic June-60 perustuu analogiseen BBD (bucket brigade delay) -kytkentään. Vastaavaa onkin käytetty myös monissa muissa chorus-pedaaleissa. Ohituskytkentä taas on toteutettu True Bypass -periaatteella. TC Electronic June-60 on varustettu tavallisilla instrumenttiliitännöillä, mutta lähtöjakki toimii myös stereona. Näin ollen Y-kaapelilla on mahdollista ohjata pedaalin soundi kahteen vahvistimeen.

TC Electronic June-60 toimii yhdeksän voltin paristolla tai verkkolaitteella. Virrankulutus on 100 milliampeeria. Takuuaikaa luvataan kolme vuotta.

Lisätiedot: TC Electronic

21.02.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy