Nayteikkuna

TC Electronic K210, K212 & K410 – uusia aseita basisteille

Retroon vivahtava olemus, kulutusta sietävä tolex-pinta, keveys ja erityisesti näihin kaappeihin suunnitellut kaiutinelementit tekevät TC:n uusista K-sarjalaisista monipuolisesti kiinnostavia tapauksia.

TC Electronic noudattaa alan perinteistä tapaa ja sisällyttää mallitunnukseen viestin kaiutinkapin sisällöstä: K210 sisältää kaksi kymppituumaista kartioelementtiä, K212 vastaavasti kaksi 12-tuumaista ja K410 neljä kymppituumaista tötteröä.
Kartiokaiuttimet ovat TC:n ja Lavocen yhteistyötä, ja jokaisessa komerossa on lisäksi erillinen diskanttielementti yläkertaa varten.


Yhteneväistä on myös mitoitus kahdessakin mielessä: jokaisen K-mallin tehonkestoksi ilmoitetaan 400 wattia, impedanssiksi kahdeksan ohmia ja liitäntöinä on kaksi Neutrikin Speakonia. Mutta fyysiset ulottuvuudet on nekin mietitty yhtenäisiksi ja tässä tulee esiin eräs TC Electronicin mielenkiintoinen ajatus.

Perinteisen ”kaappi leveälle kyljelleen” -asettelun vaihtoehdoksi TC Electronic suosittelee kokeilemaan pinoamista kapealle kyljelle siten, että esimerkiksi kahden K210-kaapin elementit muodostavat yhdessä neljän kymppituumaisen kaiuttimen pystypinon.
Miksikö? Sen vuoksia, että silloin kasassa on puolet perinteisestä 810-kaapista ja sitä myöten eräs sen suomista eduista: alimpien elementtien ääni saa tukea lattian ensiheijastuksista, kun taas ylempien elementtien ääni tulee suoraan ja selkeänä kuulolle. Jos tämän ilmiön haluaa keikalle ilman perinteisen rantasaunan raahaamista, niin tässä on siihen keino.

 

Ja mikä parasta: TC Electronic itse vakuuttaa, että kaappeja voi miksata keskenään erilaisina yhdistelminä huoletta, sillä niiden sointien sävyt sulautuvat hyvin toisiinsa. Kuvassa ovatkin K212 ja K210 yhdistelmänä. Vertikaaliseksi stäkiksi nimittämässään yhdistelmässä voi TC:n mukaan siten olla kaksi K21-kaappia, K210 plus K212, tai kaksi  K212-mallia, miten itse haluaa.

K210-, K212- ja K410-kaapit sopivat muutenkin keskenään pinottaviksi vapaasti eri yhdistelminä ja firman omat vahvistimet kykenevät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ohjaamaan kolmeakin samanaikaista kaappia.

 

Lisätiedot:
• Soundtools netissä

• Ota Soundtoolsiin yhteyttä s-postilla

• Katso tästä TC Electronicin esittelyvideo, asialla huippubasisti Nathan East

 

27.02.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy