TC Electronic Sentry sulkee kohinat pois

Image


TC Electronic kertoo, että hiljattain lanseeratun Hypergravity-kompressorin tapaan myös Sentry-kohinaportin toiminta perustuu System 6000 -lippulaivan algoritmeihin.

Sentryn hienostuneeksi kuvailtu kolmikaistainen kohinanvaimennus toimii valmistajan mukaan ainutlaatuisen tehokkaasti ja huomaamattomasti. Tämän ansiosta pedaalia voi kuulemma käyttää signaalipolun siistimiseen missä tahansa musiikillisessa genressä.

Radikaalimpaa koko kaistan portitusta kaipaaville on kuitenkin tarjolla myös perinteinen täyden audiokaistan raju geittaus, tosin TC Electronicin mukaan Sentry sulkee veräjän huomattavasti tyylikkäämmin kuin perinteiset gatet ja sen ansiosta pitkään soivien äänten hännätkin soivat luonnollisina viimeiseen värähdykseen asti. 

Erityispiirre Sentryssä on sen oma inserttikytkentä, jota suositellaan käyttöön silloin, kun häiriöt ovat poikkeuksellisen kovia eikä perinteinen threshold-säätö riitä ohjaamaan gatea kunnolla. Näissä tapauksissa Sentry voidaan sijoittaa signaalipolulla siihen kohtaan, jossa vaimennuksen vaikutus on tehokkain, mutta toimintaa ohjaavalle kontrollille haetaan referensisignaali laiteketjun jostakin toisesta kohdasta.

Muiden uusien TC-pedaaleiden tavoin myös Sentry on varustettu Toneprint-ominaisuuksin minkä ansiosta sen ohjelmointi käy päinsä ilmaisella TonePrint-editorilla, ja lisäksi pedaaliin voi ladata valmiita ohjelmia TC:n sivustolta.

Pedaalin oma ohituskytkentä on tyypiltään true by-pass.

Lisätiedot: Soundtools