TC Electronic System 6000 – raskaan sarjan kaikua ja dynamiikan hallintaa

TC Electronic System 6000 esiteltiin 1999, ja 2010 lanseerattu Mk II -versio päivitti tämän kuninkuusluokan tila- ja dynamiikkaprosessorin uudelle aikakaudelle. Syksyn AES-tapahtumassa TC julkisti kokonaan uuten kuosiin pistetyn paketin.

Tarjolla on nyt omat erityisvarustellut versionsa musiikki-, filmi-, masterointi- ja radiotuotantoon. Kaikki vanhat algoritmit toimivat yhä edelleen ja uudet algoritmit voi puolestaan asentaa aiempiin Mk II -systeemeihin.
Music 6000 -pakettiin kuuluu mm. 18 algoritmia stereo- ja monikanavakaikujen tuottamiseen, stereo-masterointiin soveltuvat MD3- ja MD4-monialuekompressorit ja Brickwall 2 -limitterin, sekä kahdeksankanavaisen digitaalisen mikserin.
Film 6000 puolestaan tarjoaa tavanomaisten surround-työkalujen lisäksi kahdeksankanavaisen kaiun, joka venyy Dolby Atmos- ja Auro-formaatteja varten myös 16-kanavaiseksi.
Mastering 6000 painottuu tallenteiden viimeistelyssä suosittuihin ja tarpeellisiin dynamiikka-algoritmeihin sekä stero että monikanavaista masterointia varten.
Broadcast 6000 taas sisältää radio- ja tv-lähetysten kannalta tarpeellisia ominaisuuksia, kuten loudness-mittaroinnin ja -tasojen automaattisen kontrolloinnin, sekä dynamiikka- ja eq-algoritmeja.
 

Lisätiedot: Soundtools

30.11.2013
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy