TC Electronic Thrust BQ500 & BQ250 – bassonuppi reppuun ja keikalle

TC Electronicin uudet bassonupit tarjoavat tehoa ja toiminnallisuutta mikronupin muotoon pakattuna. Niistä isomman teholuokka on 500 wattia, ja pienemmän siitä puolet.

TC Electronic Thrust BQ500- ja BQ250-nupit hyödyntävät D-luokan päätetekniikkaa, joten molemmista lähtee ääntä kokoonsa nähden yllättävän paljon.
Etuaste puolestaan perustuu korkealla käyttöjännitteellä toimivaan Mosfet-etuseen, jonka kerrotaan tuottavan putkivahvistimen kaltaisen soittokokemuksen.
TC Electronic -uutuuksissa on lisäksi Thrust-kompressori, jonka luvataan toistavan soittajan tulkinnan kaikki nyanssit. Se on varustettu paitsi säätönupilla, myös on/off-kytkimellä.

 

TC Electronic Thrust BQ500- ja BQ250-nupeissa on kolmialueinen ekvalisaattori, joka on varustettu puoliparametrisella keskialueen säädöllä.
Lisäksi tarjolla on Gain-säädin, joka voidaan valita passiivi- tai aktiivimikrofoneille sopivaksi.
Lähtötaso säädetään Master-hanikalla.

TC Electronic Thrust BQ500- ja BQ250-nuppien liitännät sisältävät balansoidun DI-lähdön, jonka voi valita toimimaan post- tai pre-EQ -tilassa.
Soittajalle tarjotaan myös ”korkeatasoinen”, kaiutinemulaatiolla varustettu kuulokeliitäntä sekä Aux-tuloliitäntä, johon voi kytkeä musiikkisoittimen harjoittelua varten.

 

 

Kaiutinkaappia varten TC Electronic Thrust BQ500- ja BQ250-nupeissa on SpeakON-liitäntä. Minikuorma on 4 ohmia. Vahvistin on kuitenkin suojattu paitsi väärää impedanssia, myös ylikuumenemista ja oikosulkua vastaan.
Muutenkin TC Electronic Thrust -nupit on rakennettu teräskoteloon, jonka luvataan kestävän keikkaelämän kolhut.
Molemmissa malleissa on myös nostamista ja kantamista helpottavat etupaneelin kahvat.

TC Electronic Thrust BQ500 painaa 2,3 kilogrammaa. BQ250-mallille painoa on kertynyt 2,2 kilogrammaa. Molemmille tarjotaan kolmen vuoden takuu.

Lisätiedot: Into-Luthman

https://m.youtube.com/watch?v=CvG8Q9HmYhw

25.09.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy