TC Electronic Viscous Vibe – tismalleen kuin esikuvansa?

Image

Valmistaja luonnehtii TonePrint-malliston uusimpiin tulokkaisiin lukeutuvaa Viscous Vibe -pedaalia täydelliseksi toisinnoksi Shin-Ei:n 60-luvulla valmistamasta Uni-Vibe-efektistä.

 

Jos Uni-Vibe ei ole entuudestaan tuttu, niin kerrottakoon, että sellaisella ovat muokanneet kitarasoundiaan mm. Jimi Hendrix, Robin Trower ja Pink Floyd. Ja kuten TC Electronicin tiedote kertoo, efekti oli tunnettu mellevän ja siirappisen makean soundin lähteenä.

Alkuperäinen Uni-Vibe oli analoginen, opto-elektroniikkaan perustuva pedaali. Uusi Viscous Vibe puolestaan on täysin digitaalinen laite, mikä mahdollistaa tiettyjä nykyaikaisia ominaisuuksia – pedaalia voi esimerkiksi ohjelmoida TonePrint-aplikaatiolla ja siihen voi ladata valmiita soundeja netistä.

Alkuperäisessä Uni-Vibessä efektin nopeutta oli mahdollista säädellä erillisellä keinupolkimella, mutta Viscous Vibessä ei liitäntää ulkoisella ekspressio-pedaalille kuitenkaan ole. Speed-potentiometrin nuppi on kumminkin niin kookas, että nopeutta voi kenties säätää soiton aikana tossun kärjellä…  

Viscous Vibe toimii valinnan mukaan monona tai stereona mennen tullen ja ohituskytkentä on toteutettu true bypass -periaatteella. Efektiä käytettäessä signaalin muokkaamaton, kuiva osa pysyy analogisena pedaalin läpi kulkiessaan, vain efektoitava haara käsitellään digitaalisesti.

Lisätiedot: Soundtools