Tech 21 Acoustic Fly Rig – akustisen kitaristin matkakumppani

Tech 21 Fly Rig –malliston pedaalit on suunnattu matkustavalle muusikolle, ja ne tarjoavat kompaktissa paketissa muutaman efektin perusvalikoiman. Nykyään yleistyneen tavan mukaan efektit on aseteltu omilla kytkimillä varustettuihin lohkoihin, jolloin kutakin niistä voi käyttää itsenäisesti. 

Tech 21 Acoustic Fly Rig puolestaan on malliston uusin tulokas. Siinä on yksi plugi-tulo instrumentille, joka on varustettu vaiheenkäännöllä kierron ehkäisemiseksi. Sen jälkeen signaalia voi käsitellä yksinkertaisella analogisella kompressorilla, jonka soundia valmistaja kuvailee lämpimäksi, läpinäkyväksi ja musikaaliseksi. Tarjolla on myös itsenäinen, soinnin keskialuetta vahvistava Boost-toiminto, jossa nostovaraa on noin 12 desibeliin saakka.

Tech 21 Acoustic Fly Rigissä on analoginen Sansamp-etuaste, jossa on paitsi puoliparametrinen keskialueen säätö, myös alipäästösuodin epämiellyttävien korkeiden taajuuksien pehmentämisen. Jälkimmäisen sweep-alue ulottuu 16 kilohertsistä 1,5 kilohertsiin. Tämän lisäksi etuaste on varustettu notch-filtterillä, jolla voi leikata pois akustiselle kitaralle tyypillistä matalaa kiertoa 70-350 hertsin haarukassa.

Näiden ominaisuuksien ohella Tech 21 Acoustic Fly Rig on varustettu kromaattisella viritysmittarilla sekä Reverb- ja Delay/ Chorus -efekteillä. Chorus jäljittelee 12-kielisen kitaran helinää, ja viive puolestaan analogisen delayn lämmintä soundia. Jälkimmäinen on myös varustettu Tap Tempo –kytkimellä, joka on kaksitoiminen, koska pitkällä painalluksella kytketään päälle signaalin mykistävä viritysmittari.

Tech 21 Acoustic Fly Rig tarjoaa kaksi lähtöliitäntää, joista yksi on balansoitu XLR ja toinen balansoimaton plugilähtö. Jälkimmäisen voi valita toimimaan myös kuulokelähtönä. Virtaa otetaan yhdeksän voltin verkkolaitteella. Sellainen toimitetaan pedaalin mukana, ja International-malli mukautuu valmistajan mukaan automaattisesti 100-240 voltin välillä. Sitä voi käyttää siis missä päin maailmaa tahansa, kunhan mukana on isäntämaan pistorasioihin sopiva adapteri.

Lisätiedot: Musamaailma

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

 

 

 

24.10.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy