Nayteikkuna

Tech 21 Fly Rig 5 v2 – Sansamp Blonde-, Plexi- ja Cali-soundit samassa laudassa

Tech 21 esitteli Fly Rig -konseptinsa 2014. Liikkuvan kitaristin keikkaetuasteeksi tarkoitetussa laitteessa yhdistettiin useampia yhtiön analogisia SansAmp-etuasteita yhteen pakettiin siten, että kunkin lohko oli varustettu omilla jalkakytkimillään. Sen jälkeen yhtiö on julkaissut Fly Rig -malleja eri soittimille ja signature-artisteille, ja onpa vastaavia laitteita tullut markkinoille muidenkin brändien toimesta.

Tech 21 Fly Rig 5 v2 jatkaa alkuperäisen mallin perinnettä hieman uusin maustein.

 


Instrumentille on tuloliitäntä, jonka jälkeen signaali kulkee Plexi/Cali Sansamp -lohkoon. Tarjolla on level-, tone- ja drive-säätimet sekä painike, jolla saadaan ilmoille se keskialueeltaan tukevampi Cali-soundi.


Tech 21 Fly Rig 5 v2:n toinen lohko on Sansamp-sarjan Blonde, jolla saadaan fendermäinen sointi asteikolla puhtaasta säröiseen. Blonde on varustettu kolmialueisella EQ:lla sekä level- ja drive-säätimillä.
Tämän lohkon jalkakytkintä pidempään painamalla saadaan koko signaalitie mykistettyä, jolloin kytkeytyy päälle kromaattinen viritysmittari.

Tech 21 Fly Rig 5 v2:ssa on efektiluuppi, joka on sijoitettu Blonde-lohkon ja efektilohkon väliin.

Laitteen omalta efektipuolelta löytyy kaiun lisäksi delay, varustettuna level-, repeats- ja time-säätimin.
Lisäksi tarjotaan kaksi painiketta, joista toisella voidaan vaihtaa neljäosanuotit pisteellisiin kahdeksasosiin. Drift-painikkeella taas saadaan modulaatioon ennalta arvaamaton elementti.

Tech 21 Fly Rig 5 v2:n kaiku taas on varustettu vain yhdellä säätimellä, jolla voi muokata kaiun kokoa. Lisäksi painikkeella voi valita XLR-lähtöön ”pienen” tai ”ison” huonekaiun.
Kaiun jalkakytkimessä on kaksi toimintoa, sillä oletusarvoltaan se toimii delayn tap-tempon kytkimenä. Kun kytkintä painaa hieman pidempään saadaan kaiku päälle tai pois.

Tech 21 Fly Rig 5 v2 on varustettu myös Boost-kytkimellä, joka voidaan painikkeella valita sijoitettavaksi joko signaaliketjun alkuun (pre) tai koko ketjun loppuun (post) ennen plugi- ja XLR-lähtöjä.
Samoin laitteesta löytyy kaiutinemulaatio. Myös sille on oma painikkeensa, jolla emulaatio voidaan kytkeä pois plugilähdöstä. Sen sijaan XLR-lähdössä se on pysyvästi läsnä.

Tech 21 Fly Rig 5 v2 on rakennettu valmistajan mukaan kestävään metallirunkoon. Myös jalkakytkimien (samoin kuin jakkien) materiaali on metalli ja niiden kerrotaan olevan toiminnaltaan hiljaiset.

Lisätiedot: Musamaailma

 

20.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy