Tech 21 SansAmp YYZ – Geddy Leen bassosoundi pedaalissa

Image

Muutama vuotta sitten Rush-yhtyeen laulaja/basisti Geddy Lee halusi toden teolla pienentää laiterarsenaalinsa kokoa. Silloin syntyi yhteistyössä Tech 21:n kanssa räkkiin menevä GED-2112 -etuaste. Nyt yhtiö on puristanut Geddy Lee -soundin vieläkin pienempään pakettiin.

Valmistajan mukaan Tech 21 SansAmp YYZ tarjoaa paitsi Geddy Leen ydinsoundin, mutta soveltuu sen ohella myös moneen muuhuun musiikkityyliin. Aiempien SansAmp-pedaalien tavoin myös uutuus perustuu täysin analogiseen kytkentään.
Tech 21 SansAmp YYZ soveltuu niin päätevahvistimen eteen kytkettäväksi kuin suoraan linjasoittoonkin. Lisäksi kerrotaan, että sitä voidaan käyttää myös soittajan muun vahvistinkaluston osana.

Tech 21 SansAmp YYZ on varustettu aktiivisella ekvalisaattorilla, joten Low-, Mid- ja High-säätimet mahdollistavat taajuuskaistojen korostuksen ohella myös niiden leikkauksen.
Drive-säädöillä puolestaan kontrolloidaan soundin yleistä särötasoa, ja sen kerrotaan toimivan samaan tapaan kuin oikean putkivahvistimen pääteaste säröytyessään.
Mix Control -hanikalla voidaan sitten varioida ”studiotasoisen” puhtaan soundin ja särön suhdetta.

Tech 21 SansAmp YYZ -pedaalissa on Master-säädin, jolla määritellään pedaalin voimakkuustaso. Lisämaustetta tarjoaa Tight-painike, jolla puhtaaseen soundiin saadaan lisää erottelevuutta ja särösoundiin taas sitä ”tiukkuutta”.

Tech 21 SansAmp YYZ on varustettu yhdellä instrumenttitulolla ja -lähdöllä. Pedaali toimii yhdeksän voltin paristolla tai verkkomuuntajalla. Jälkimmäiseen käyttöön valmistaja suosittelee Tech 21 DC2-, DC4- tai DC9-malleja.

Valmistaja lupailee Tech 21 SansAmp YYZ -pedaalia kauppoihin myöhemmin keväällä.

Lisätiedot: Musamaailma