Nayteikkuna

Tech 21 Steve Harris Signature SH1 – Iron Maidenin bassosoundi boksissa

Tech 21 on julkistanut Iron Maiden -basisti Steve Harrisin etuastepedaalin. Omissa Marshall-kaapeissaan Harris käyttää EV:n kaiuttimia, joten niidenkin soundi on simuloitu mukaan.

Tech 21 SH1 on kaksikanavainen putkivahvistinta simuloiva etuastepedaali. Molemmille kanaville on omat gain- ja level-säätimet, joista jälkimmäisillä säädetään kanavien lähtövoimakkuus. Kanavien vaihtamiseen Tech 21 SH1 tarjoaa jalkakytkimen. Lisäksi pedaalissa on kaksi muuta jalkakytkintä, joilla pedaali kytketään päälle ja aktivoidaan viritysmittari.

 

 

Tech 21 Steve Harris Signature SH1 on varustettu kanaville yhteisellä neljän kaistan aktiiviekvalisaattorilla. Kullekin kaistalle on säätövaraa +/-18 desibeliä, ja keskikohta löytyy klo 12 kohdalta.
Keskitaajuudet ovat seuraavat: Mid 1 (200 hertsiä), Mid 2 (500 hertsiä), Low (50 hertsiä) sekä High (3 kilohertsiä).
Lisäksi Tech 21 SH1 tarjoaa yhden Harris-soundia halajaville tärkeän ominaisuuden, nimittäin ”Steve”-buustin, joka aktivoidaan bite-painikkeella. Näin saadaan soundiin tälle basistille ominaista yläkeskialueen kolinaa ja selkeyttä.

Tech 21 SH1:stä löytyy lisäksi blend-säädin, jolla suoran kuivan soundin ja putkietuastesimulaation suhdetta voidaan säätää. Valmistaja suosittelee kuivan DI-soundin annostelua mukaan lähinnä silloin, kun käytetään pietsomikrofoneja. 

Tech 21 SH1 on varustettu instrumenttitulolla sekä balansoimattomalla plugilähdöllä, joka sopii niin vahvistimiin kuin audiosovittimiin ja miksereiden plugituloihinkin.
Jos Steve Harris Signaturea käyttää vahvistimen edessä tavallisen pedaalin tapaan, saadaan kaiutinsimulaatio kytkettyä pois omalla painikkeella.

 


Kun taas halutaan soittaa suoraan mikserikanavaan simulaation kanssa, on sitä varten balansoitu XLR-lähtö. Tälle liitännälle on myös ground lift -painike. Molempia lähtöjä voi käyttää samanaikaisesti.

Tech 21 Steve Harris Signature SH1 toimitetaan virtalähteen kanssa. Valmistajan manuaalissa on myös säätökaavioita muutamien muiden basistien soundiin (Phil Lynott, Lemmy, Cliff Burton, Jamerson yms.)

Lisätiedot: Musamaailma

 

24.10.2019
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy