TOA AM-1 on mikrofoni line array -periaatteella

Image

Puhujanpöntöt, saarnastuolit, luentosalien kateederit ja muut vastaavat ovat usein äänentoiston kannalta hankalia hoidettavia, etenkin jos puhuja liikkuu puhetta pitäessään kovasti. Useimmissa tapauksissa puhujaa varten on valmiiksi aseteltu mikrofoni tai mikrofonipari, jonka tasoa ei kukaan tilaisuuden aikana säätele. Välillä kuuluu paremmin, aina ei ollenkaan.

Toa tarjoaa ratkaisuksi käänteisellä line array -periaatteella toimivaa AM-1-mikrofonia, jonka kahdeksan kapselia muodostavat kapean keilan. Se sallii itsessään jo jonkin verran puhujalle vapauksia liikkua, mutta lopullisen silauksen antaa mikrofoniin yhdistetty liikesensori, joka tarkkailee ympäristöä aina kolmen metrin etäisyyteen saakka.

Sensorin avulla mikrofoniin ja sen omaan etuvahvistimeen integroitu elektroniikka muovaa suuntakeilaa samalla, kun dynamiikkaakin tasoitetaan. Valmistajan mukaan tuloksena on verraten laaja alue, jolla puhuja voi vapaasti liikkua ja silti puhe toistuu tasaisena ja selkeänä.

Toa AM-1:n toimintaa havainnollistava video tukee valmistajan kertomaa. Videon voi katsella tämän linkin kautta (aukeaa uuteen selainikkunaan). 
   
Toa ilmoittaa mikrofonin toistoalueeksi 150 – 18 000 Hz ja signaali/kohinasuhteeksi yli 90 desibeliä.

Erillinen etuvahvistin toimii myös kontrolliyksikkönä, jota puolestaan voi ohjata myös langattomasti. Signaalin laitteesta saa ulos joko analogisena tai AES/EBU-standardin mukaisena 24-bittisenä digitaalikoodina.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio