Trace Elliot ELF – 200 wattia taskukoossa

Pienikokoisia bassonuppeja on pukannut markkinoille runsaasti viime vuosina. Tässä kategoriassa Trace Elliot ELF taitaa olla huipentuma mittojensa puolesta, sillä uutuudella on leveyttä 17,1 senttiä, syvyyttä 10,4 ja korkeutta 3,4 senttiä. Ja kun painoakaan ei ole kuin 0,73 kilogrammaa, kulkee tämä vahvistin ihan kirjaimellisesti jopa taskussa.

 

Ultrakompaktista koostaan huolimatta Trace Elliot ELF puskee jatkuvaa tehoa neljän ohmin kuormalle 200 wattia ja kahdeksalle ohmille 130 wattia. Vahvistimessa on yksi instrumenttitulo 10 megaohmin impedanssilla, mikä mahdollistaa kunnollisen herkkyyden myös passiivimikrofoneille.

 


Kontrollipaneeli puolestaan tarjoaa Gain- ja Volume-säädöt sekä kolmialueisen ekvalisaattorin: Bass (säätimen keskikohta 80 hertsin kohdalla), Mid (400 Hz) sekä Treble (4,2 KHz). Kutakin taajuuksista pystyy sekä korostamaan että vaimentamaan.

Trace Elliot ELF:n gain-säätö toimii kolmella eri alueella. Tarjolla on täysin puhdasta soundia, kompressoitunutta sellaista sekä säröä. Mikäli säädön vieressä olevan led-valon väri on vihreä, instrumentin soundi toistuu puhtaana. Kun gain-säätöä kääntää entistä enemmän oikealle ja punainen valo alkaa vilkkua, kompressori aktivoituu. Tällöin korostukset ekvalisaattorissa vaativat gain-tason laskua, mikäli kompression ei haluta lisääntyvän.
Täysillä ollessaan Trace Elliot ELF:n gain-säätö tarjoaa valmistajan mukaan ”musikaalisesti käyttökelpoisen särön”. Tällöin  kokonaisvoimakkuutta tulee luonnollisesti laskea Volume-säädöstä käsin. 

Trace Elliot ELF on varustettu myös sisäisellä limitterillä, joka estää pääteasteen klippaamisen, kun Volume-säätö saavuttaa vahvistimen maksimitehon.
Täysin hiljainen harjoittelu ilman kaiutinta puolestaan onnistuu kuulokeliitännän ansiosta.

Trace Elliot ELF mahdollistaa suoran kytkennän miksauspöytään takapaneelin balansoidun XLR-lähdön avulla. Se on varustettu ground lift -kytkimellä. Kaiutinliitännän minikuorma on neljä ohmia.

LisätiedotEM Nordic

10.04.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy