Nayteikkuna

Trace Elliot® ELF 1 x 10 – bassokombo kompaktiin menoon

Bassovahvistinvalmistaja Trace Elliotin uutuuksiin kuuluu pikkukombo, joka on varustettu yhdellä 10-tuumaisella kaiutinelementillä. Vahvistinosa on tuttu ELF-nupista.


Trace Elliot® ELF 1 x 10 -kombossa käytetään valmistajan mukaan ”parhaita kaiutinkomponentteja”, ja näin olleen uutuuskombon kerrotaankin tuottavan kokoonsa nähden ison soundin. Vahvistin antaa 200 wattia jatkuvaa tehoa 4 ohmin kuormalla, ja vastaavasti 130 wattia 8 ohmin kuormalla.

Trace Elliot® ELF 1 x 10 on varustettu yhdellä instrumenttitulolla, jonka tuloimpendanssi on 10 megaohmia, mikä on passiivimikkien kannalta hyvä asia.
Gain-säätö toimii kolmella eri alueella: se tuottaa joko täysin puhdasta, kompressoitunutta tai säröytettyä soundia.
Led-valon ollessa vihreä, instrumentin soundi toistuu puhtaana. Kun ELF 1 x 10 -kombon gain-säätöä kääntää enemmän oikealle, aktivoituu kompressori ja punainen valo alkaa vilkkua. Tällöin korostukset ekvalisaattorissa vaativat gain-tason laskua, mikäli ei haluta lisää kompressiota.
Täysillä ollessaan Trace Elliot ELF 1 x 10 -kombon gain-säätö tuottaa ”musikaalisesti käyttökelpoisen särön”. Mikäli tätä soundia halutaan, tulee samalla laskea vahvistimen kokonaisvoimakkuutta volume-säädöstä. 

Trace Elliot® ELF 1 x 10 on varustettu perinteisellä kolmen kaistan ekvalisaattorilla, jossa kutakin kaistaa pystyy sekä korostamaan että leikkaamaan.
Bass-säädön nimellinen keskitaajuus on 80 hertsin kohdalla, Mid-säätimen 400 hertsissä ja Treble-hanikan puolestaan 4,2 kilohertsin kohdalla.

Trace Elliot® ELF 1 x 10:n ominaisuuksiin kuuluu myös sisäinen limitteri, joka estää pääteasteen klippauksen.


Esivahvistimen suora kytkentä miksauspöytään onnistuu balansoidun XLR-lähdön avulla, ja signaali sille haaroitetaan ekvalisaattorin jälkeen.
Kuulokeliitäntä kuuluu sekin varusteluun.

Trace Elliot® ELF 1 x 10 painaa 8,2 kiloa.

Valmistajan video:

Lisätiedot: EM Nordic

08.04.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy