Nayteikkuna

Turbosound Liverpool – linjasäteilijä mini- ja midikoossa

Frankfurtin messuilla esitelty Liverpool-mallisto on suunniteltu kiertue- ja asennuskäyttöön. Yläkerran kaappeja on kahta eri mallia, samoin sub bass -komeroita.

Aloituskuvassa näkyvä TLX43 sisältää kaksi nelituumaista kartiolementtiä ja yhden tuuman titaanikalvoisen diskanttiyksikön, TLX84 (alla) puolestaan kaksi kahdeksan tuuman kartiota sekä kaksi yhden tuuman diskanttielementtiä. Kummassakin mallissa alakaistan elementtien kartiot on valmistettu kevlarista.

Koteloiden ulkomitat tekevät Liverpoolista houkuttavan vaihtoehdon sinne, missä tilaa kaiuttimille on rajallisesti, eikä katsomoaluekaan kisaa ihan areenaluokan mittakaavassa. TLX43:n ulkomitat ovat 465 x 163 x 256 (mm. l x k x s) ja painoa kaapilla on 8,33 kiloa. TLX84 on kookkaampi ja sen mitoiksi ilmoitetaan 740 x 245 x 486 (mm, l x k x s), ja painoksi 26,7 kg   

TLX43 takaa.

 

Sub Bass -osastolla kevyempi vaihtoehto on kahdella 12-tuumaisella elementillä kalustettu TLX212L, jonka toistovasteeksi ilmoitetaan 50–150 Hz (+/-3 dB) ja tehonkestoksi 800 wattia jatkuvana ja 3200 wattia hetkellisenä piikkinä (kuva alla).

Kookkaampi sub bass -malli on TL215L, jonka varustuksena on kaksi 15-tuumaista kartiota, kuten mallitunnuskin vihjaa.

Toistoalue on sama kuin pienemmässä mallissa, mutta tehonkestoksi ilmoitetaan 1000 wattia jatkuvana ja 4000 wattia hetkellisenä piikkinä. Maksimiäänenpainekin on muutaman desibelin suurempi, jatkuvana luvataan 128 dB SPL  ja hetkellisenä 134 dB SPL, kun pienemmän mallin vastaavat lukemat ovat 123 ja 132.

Kummassakin sub bass -mallissa käytetään kartiokaiuttimia, joiden puhekelat on käämitty uudella tekniikalla. Turbosound kertoo, että rakenne tuottaa tiheämmän magneettikentän ja helpottaa myös osaltaan elementin jäähdytystä. Näin muodoin sekä elementtien kestävyys että niiden tehonkesto ovat aiempaa parempia.

Luonnollisesti kattavat ripustus- ja asennustarvikkeet löytyvät eri käyttötilanteisiin ja sub bass -mallien käyttö ripustuksen sijaan ns. ground stackin jalustana luontuu sekin. 

Lisätiedot: Noretron Audio

15.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy