Universal Audio AMS RMX16 Digital Reverb – kuningaskaikua plugarina

Image

Universal Audio on tuonut markkinoille AMX:n legendaarisen digitaalikaiun mallinnoksen UAD plug-in -sovelluksena. Pontta autenttisen soinnin lupauksille abtaa se, että kyseisen plug-in-ohjelman on Universal Audiolle koodannut AMS:n perustaja Mark Crabtree.
 

AMS RMX16 Digital Reverb plug-in toimii UAD Powered Plug-Ins -alustalla sekä Apollo Thunderbolt -interfacen prosessorilla. Kyseinen plugari toimitetaan kimpassa toisen hiljattain julkaistun uutuuden, Softuben koodaaman Summit Audio TLA-100A -kompressorin kanssa.

Image



AMS RMX16 oli aikanaan maailman ensimmäinen mikroprosessoriohjattu, täyden audiokaistan digitaalikaiku, jonka soundia on vuosien saatossa kuultu niin Peter Gabrielin, Radioheadin kuin Rihannankin musiikissa. 1980-luvulla lanseeratun AMX:n soundi on edelleen kuranttia kamaa ja alkuperäisiä räkkilaitteita on yhä edelleen aktiivisessa palveluksessa ympäri maailmaa.

UAD-ohjelmaa varten Mark Crabtree kaivoi arkistoistaan alkuperäiset kytkentäkaaviot ja johti niiden kautta täsmälliset mallinnokset jokaisesta alkuperäisen AMX:n algoritmista.

“Vain täysmittainen ja uskollinen toisinto alkuperäisesti voi olla tyydyttävä tulos”, toteaa Mark Crabtree, ja jatkaa: ”Olen todella innoissani saatuani RMX 16:sta UAD-ohjelman muotoon. Kulutin mallinnoksen liki saman verran työaikaa kuin alkuperäiseenkin vehkeeseen”.

Universal Audio toteaa, että heidän uutukaisensa on ainoa autenttinen RMX16 -digitaalikaiun mallinnos, jonka takuumiehenä on alkuperäislaitteen kehittäjä Mark Crabtree. Niinpä mallinnos sisältää kaikki alkuperäiset kaiku- ja delay-algoritmit prikulleen alkuperäisen kaltaisina, mukaan lukien RMX:n maineikkaat ambience-, nonlinear-, room-, hall-, plate-, echo., chorus- ja reverse-efektit.

Lisätiedot: Msonic