Universal Audio Volt – muusikon interface-perhe

Universal Audion lanseeraaman Volt-perheen mallit ovat yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä audio interfaceja. Niissä ei ole omaa DSP:tä ja ne muodostavat valmistajansa ns. entry level -osaston.


Kaikki Volt-laitteet tarjoavat käyttäjänsä näppien ulottuville 48v Phantom -virtaa ja ne toimivat Mac-, PC-, iPad- ja iPhone -laitteissa.
Tuloliitännät mikrofonelle/instrumenteille ovat etupaneelissa ja yhteys tietokoneelle hoidetaan takalaidan USB-C-liitännän kautta.

Voltit ottavat virtansa USB 2.0 -väylästä ja vaadittava USB-C/USB-A -kaapeli kuuluu mukaan pakettiin. Poikkeuksen tekee sarjan kookkain malli, Volt 476, joka tarvitsee aina ulkoisen virtalähteen toimiakseen.
Varmuuden vuoksi kaikissa muissakin malleissa on kuitenkin myös liitäntä ulkoiselle viiden voltin virtalähteelle.

 

Volt 1 on suunnattu laulajille ja muutoin äänellään työtä tekeville tai harrastaville. Ns. lineaarisen etuvahvistimen vaihtoehtona on kytkimellä valittava Vintage Mic Preamp – oma erillinen analoginen kytkentänsä – joka jäljittelee UA:n oman 610-mallin vanhaa putkisoundia.

Volt 1:ssä on yksi analoginen tulokanava ja kuuntelua varten analoginen stereolähtö sekä kaiuttimille että kuulokkeille. Molemmille kuunteluille on oma voimakkuudensäätimensä.
Latenssittoman äänityssignaalin monitorointi hoidetaan analogisella reitityksellä suoraan Voltin sisällä. Toiminto otetaan käyttöön omalla Direct-kytkimellään.

 

Volt 2 noudattelee samaa perusideaa, mutta se on suunnattu kitaristeille ja kiipparisteille. Tulokanavia on kaksi ja kumpikin soveltuu niin mikrofoni kuin instrumenttikäyttöön.
Laite on varustettu muutoin pikkusisarensa ominaisuuksin.

Volt 176 vastaa muutoin Volt-ykköstä, mutta se on ryyditetty kompressorilla, jolle voidaan valita jokin kolmesta erityyppisestä kompressiosta. Kytkennät pyrkivät toisintamaan 1176-kompressorin tiettyjä asetuksia, joilla laulua, kitaraa tai äkkinäisiä alukkeita sisältävien lyömäsoitinten signaalia voi taltuttaa. Neljäntenä kytkimen vaihtoehtona on kompressorin ohitus.

Kuvassa yllä: Volt 176

 

Volt 276 on puolestaan kahdella instrumenttiliitännällä varustettu versio 176:sta.

 

Tuoteperheen järein edustaja on Volt 476, jossa on kahden mikrofoni/instrumenttitulon lisäksi vielä kaksi linjatason analogista tuloa.

Volt 476:n mikrofoni/instrumenttikanavissa on mahdollisuus sekä Vintage-kytkennän että kompressorin käyttöön.


Toisin kuin muissa sarjan laitteissa, Volt 476:n mukana tulee myös oma virtalähde.

Universal Audio Volt-mallien mukana tulee kattava ohjelmistovalikoima, jossa on mukana edustuksia Abletonilta, Melodyneltä, Virtual Drummerilta, Marshallilta, Ampegilta ja monilta muilta.

Valmistajan pr-video:

 

Lisätiedot: Msonic

27.10.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy