Valeton Dapper Acoustic Mini – multipedaali akustiselle

Image

Valeton on uusi efektimerkki, jonka taustatekijöiltä löytyy kuitenkin jo kymmenen vuoden kokemus pedaalisuunnittelusta muille brändeille. Suomessa Valeton-pedaalien maahantuonnin on aloittanut R-JAM.

Valeton-efektien lukuisten mallien joukosta löytyy Dapper-sarja, joka tarjoaa muutaman efektin kokonaisuuksia omiksi lohkoikseen paketoituna. Kukin efektiominaisuus kytketään päälle tai pois omalla jalkakytkimellä.

Yksi näistä uutuuksista on Dapper Acoustic Mini. Se tarjoaa akustisen kitaran soittajalle perusominaisuudet, joiden avulla soundin voi muokata mahdollisimman valmiiksi ennen signaalin lähettämistä mikserille (tai vaikkapa äänikortille).

Valeton Dapper Acoustic Minissä on yksi plugitulo, josta signaali haarautuu viritysmittariin ja kompressoriin. Viritysmittarin voi aktivoida pitämällä Reverb-kytkintä pohjassa, jolloin laite menee mute-tilaan virityksen ajaksi.
Tulosoundia taas voi muokata heti kompressorilla, joka tarjoaa säädettäväksi paitsi kompression määrän (Comp), myös sen, kuinka voimakkaasti kompressio vaikuttaa signaaliin (ATK).
Kompressoinnin jälkeisen volume-tason voi muokata Vol-säädöllä.

Valeton Dapper Acoustic Minin PreAmp-lohkossa on kolmialueisen ekvalisoinnin (Bass/Mid/Treb) ohella mahdollisuus suodattaa pois häiritsevä kiertotaajuus notch-filtterillä. Tämä tehdään kahdella säätimellä, joista N.Freq on taajuuden keskikohdan määritykseen ja Notch määritetyn alueenleikkaukseen. Tosin Notchilla voidaan käyttöoppaan perusteella tässä laitteessa myös tarvittaessa korostaa valittua taajuutta.
Myös preamp-lohkolla on oma Vol-säädin lähtötason säätöön.

Näiden toimintojen lisäksi Dapper Acoustic Mini –uutuudesta löytyy yhdellä säätimellä muokattava kaiku. Tämä säädin vaikuttaa nimenomaan kaiun määrään.

Lähtöjä laitteessa on kaikkiaan kolme, joista kuulokkeille on oma tasosäätönsä.

Image

Lisäksi tarjolla on tavallinen plugilähtö esimerkiksi vahvistinta varten sekä balansoitu XLR äänitys- tai äänentoistosysteemiin kytkeytymiseksi.
Viimeksimainittua käytettäessä on huomioitava, että Valeton Acoustic Miniä ei voi käyttää phantom-virralla ja mikserin syöttö ohjeistetaan kytkemään pois silloin kun laite liitetään esimerkiksi mikseriin.

Valeton Dapper Acoustic Mini toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja sen virrankulutus on 140 milliampeeria.
Laitteen fyysiset mitat ovat 197 mm (s) × 65mm (l) × 42mm (k), ja paino 435 grammaa.

Lisätiedot: R-JAM