Vic Firth American Classic® 5A & 5B -kapuloita saa nyt myös tynnörinupilla

Image

Maailman suurimmaksi kapulavalmistajaksi itseään tituleeraava Vic Firth lanseerasi patentoimistaan American Classic -sarjan peruskapuloista uudet rinnaisversiot, joiden nyppi on soikean pisaran sijaan pönäkämpi tynnöri.

Uusien versioiden kantamallit ovat olleet tuotannossa jo 35 vuoden ajan ja aikaa myöten valmistajalle oli kuulemma kertynyt niin paljon tiedusteluita vaihtoehtoiseksi nuppimalliksi, että sellainen myös tuotiin pisaran rinnalle. Nupin muotoa lukuunottamatta kapulan massa, pituus ja profiili ovat kuitenkin ennallaan.

Image

Vakiomallin pisara on muutettu tynnyrimäiseksi leikkaamalla kärkiosasta pieni siivu pois ja pyöristämällä pää sen jälkeen. Muutos balanssissa on kompensoitu pidentämällä kapulaa paksusta päästä ja soittotuntuman pitäisikin olla ennallaan. Etenkin, kun sekä varren hoikennus että kaulan ohuin kohta juuri ennen nupppia vastaavat vakiomallin American Classic -kapulaa.

Tynnyriä muistuttavan nupin etuna pidetään yleisesti pisaraan verrattuna hieman selkeämmin erottelevaa sointia.

Image

Image

Vic Firth valmistaa American Classic -sarjan kapulat hikkorista ja jokainen pari on valikoitu siten, että kapulat ovat keskenään samanpainoisia ja soundiltaan yhteneväisiä. Kapuloiden nimellispituus on 16 tuumaa ja läpimitta 15,1 millimetriä.

Lisätiedot: Soitin Laine