Victory V1 – vahvistimista tehtiin pedaalit

Image

Victory on julkistanut viisi pedaalia, jotka emuloivat V1-vahvistimien sointia. Mukana suunnittelussa on ollut Thorpy FX -yhtiön Adrian Thorpe.


Victory V1 -pedaalimallisto koostuu viidestä polkimesta: Duchess, Copper, Sheriff, Jack ja Kraken. Suunnittelun yhtenä tavoitteena on ollut vedota sellaisiin soittajiin, jotka luovat särösoundinsa pedaaleilla puhtaan vahvistinsoundin päälle.

Image

 

Victory V1 Duchess -pedaalissa luvataan olevan sama säihke ja lämpö kuin emovahvistimessakin. Säätöjä on viisi: volume, gain, bass, middle ja treble. Sävysäädöillä kerrotaan olevan suuri vaikutus särön luonteeseen ja määrään.

Victory V1 Copper perustuu VC35 Copper -vahvistimeen. Volume- ja gain-säädinten lisäksi on kolme sävysäädintä (bass, tone, treble). Luonteeltaan pedaali on valmistajan mukaan omiaan klassisiin rock- ja bluesrock-sointeihin.

Victory V1 Sheriff perustuu samaiseen vahvistinsarjaan, ja pedaalin todetaankin olevan omiaan niin ”vintage”-tyyliseen särösointiin kuin "80-luvun hotrod”-säröön. Volume- ja gain-säätöjen lisänä on kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble).

Victory V1 Jack perustuu valmistajan V30 MKII -vahvistimeen, joka alunperin suunniteltiin yhdessä Guthrie Govanin kanssa. Pedaalista kerrotaan lähtevän tarvittaessa runsaasti säröä, mutta toisaalta myös tiukan artikuloivaa sointia. Tässäkin tapauksessa säätöinä ovat volume, gain, sekä bass, middle ja treble.

Victory V1 Kraken perustuu VX Kraken -vahvistimeen ja tuottaa sen molempien kanavien soinnit. Niinpä pedaalista luvataan alhaisella gain-asetuksella brittityylistä säröä, ja korkeammilla asetuksilla puolestaan jenkkityylistä high gain -sointia.
Kolmialueista ekvalisaattoria (bass, middle, treble) kuvataan tässäkin tapauksessa monipuoliseksi.  

Victory V1 -pedaaleissa on jalkakytkin, jolla ne saa true bypass -ohitustilaan. Merkkivalo puolestaan syttyy silloin, kun pedaalin polkaisee päälle.
Victory V1 -pedaalit toimivat yhdeksän voltin DC-virralla (keskinapa negatiivinen). Kunkin boksin mitat ovat 125 x 43 x 66 millimetriä pohjan kumitassut mukaan lukien.

Lisätiedot: Musamaailma