Victory V4 The Sheriff – pedaalivahvistin pääteasteella ja kaiutinsimulaatioilla

Image

Englantilaisvalmistaja Victoryn uutuuksiin kuuluva V4 The Sheriff on omalla päätevahvistimellaan ja Two Notesin kaiutinsimulaatioilla varustettu ”plexi-vaikutteinen” pedaalivahvistin.


The Sheriff on toteutettu kolmella CV4014-etuasteputkella, jotka on valmistettu vuonna 1981 Mullardin tehtaalla Englannissa. Lisäksi vahvistimessa on yksi EC900 -putki, joita valmistettiin entisen Jugoslavian alueella Philipsin ja Mullardin lisenssillä.
D-luokan pääteasteelle puolestaan antaa putkimaista olemusta VRC (valve responsive circuit) -kytkentä. Sen todetaan vievän transistoripäätettä lähemmäksi sitä, miltä putkivahvistimen pääteaste tuntuu ja kuulostaa. Pääteaste tuottaa 4 ohmin kuormalla 180 wattia, 8 ohmiin 90 wattia ja 16 ohmiin 45 wattia.

Victory V4 The Sheriffissä on vintage- ja hotrod-kanavat, ja vahvistimen todetaankin taipuvan ´60-lukulaisen bluesrockin sävyistä aina paljon säröä vaativiin ”tukkahevi”-soundeihin.

 

Image


Vintage-kanavalla gain-säätimen avaus tuottaa miedompaa säröä, kun taas hotrod-kanavan vastaava tuo ulottuville modatuista plexi-Marshalleista tutun high gain -särön.
Kanavaa vaidetaan kansilevyn ainokaisella jalkakytkimellä.
Kanaville on yhteinen ekvalisaattori (bass, middle, treble) sekä kanavakohtaiset master volumet.

Lisäksi tarjotaan kanaville yhteinen reverb-säädin, kuusiportainen valtisin Two Notesin kaiutinsimulaatioille sekä volume-säädin simulaation voimakkuuden asetukseen. Presetit simulaatioille on luonut Blur-yhtyeen kitaristi Graham Coxon, mutta USB-liitännän kautta valikoimaa pääsee muokkaamaan, ja pedaaliin voi ladata myös kokonaan uusia simulaatioita.

 

Image


Victory V4 The Sheriff on varustettu yhdellä tuloliitännällä, efektilenkillä (send, return), sekä kahdella balansoidulla lähdöllä.
XLR-lähdössä on aina kaiutinsimulaatio mukana, sen sijaan TRS-lähtöön se voidaan valita mukaan haluttaessa omalla painikkeella.
Varustukseen kuuluvat myös kuulokelähtö (3,5 millimetrin liitäntä), liitäntä jalkakytkimelle (vain kaiku), kaiutinlähtö, liitäntä virtajohdolle sekä virtakytkin.

Ikään kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Victory V4 The Sheriff on varustettu myös 9 voltin pedaalivirtalähteellä (keskinapa negatiivinen), joka antaa maksimissaan virtaa 500 milliampeeria.

Vahvistimen mitat ovat 258 x 174 x 105 millimetriä, ja paino puolestaan 1,7 kilogrammaa.

Valmistusmaa on Englanti.

Katso Pete Thornin video tästä pedaalivahvistimesta:

Lisätiedot: Musamaailma