VOX AV – uudet hybridivahvistimet kitaralle

Image

Analog Valve ali AV-sarja koostuu kolmesta eri mallista, joista jokaisessa käytetään Voxin uutta, 12AX7-putkeen perustuvaa analogikytkentää. Ulkoasun ja putkikytkennän lisäksi kolmikon yhteisenä piirtenä on efektiosasto, jossa on tarjolla kolme kitaristin perusmaustetta – chorus, delay ja kaiku – kaikki digitaalisina toteutuksina.

 

Image

Vox AV -sarjan pienin kombo on 15-wattiseksi luokiteltu, koti- ja studiokäyttöön suunniteltu AV15. Soundin sydämenä on kaksoistriodi 12AX7, mutta suurta roolia pelaavat myös kahdeksan erilaista etuastekytkentää, jotka tuovat kosolti soinnillista liikkumatilaa.

Perussoinnin yläkerran kirkkaus sekä bassopitoisuus vaihtelevat Bright- ja Fat-valintojen mukaan ja lisäksi käyttäjälle avataan säädettäviksi putken bias-virta sekä pääteasteen responsiivisuus.

Image


Trion pienimmässä on kahdeksantuumainen Vox-kaiutin ja se on koteloitu kokonaan suljettuun koppaan


Keskikokoinen AV30 on saanut matkaansa kaksi 12AX7-putkea ja mallitunnuksen mukaisesti teholukemakin on 30 wattia, minkä kuvaillaan riittävän jo klubikeikoille. Tässä versiossa tarjolla on kaksi kahdeksan etuasteen settiä, joilla Voxin mukaan pitäisi taittua koko skaala putipuhtaasta reunasärön kautta hi-gain-osastolle saakka.

AV30:n kaiutin on kymmentuumainen ja valmistajan mukaan asennus suljettuun koteloon tuo tiukkuutta ja jämäkkyyttä erityisesti bassorekisteriin.

 

Image

Sarjan järein on AV60, jonka teholuokitus on 60 wattia ja kaiutinkin halkaisijaltaan 12 tuumaa. AV30:n tapaan tämäkin malli tarjoaa kaksi kahdeksan etuasteen kokoelmaa, joiden perustana on kaksi 12AX7-putkea. Soinnillisesti vahvistin kattaa saman pelialueen kuin AV30.


LisätiedotEM Nordic