Nayteikkuna

VOX Giulietta VGA-3D-SB – jazz-kitara mallinnetuilla soundeilla

Vox Giulietta on puoliakustinen archtop-kitara, joka on varustettu valmistajan AREOS-D -mallinnustekniikalla.


Vox Giulietta VGA-3D:n kaarevakantinen kitara, jonka koppa on valmistettu laminoidusta vaahterasta. Voxin mukaan kitara on kooltaan pienempi kuin täysikokoiset orkesterikitarat, jotta se tarjoaisi mahdollisimman hyvän soittotuntuman. Vox Giulietta kielten soiva pituus on ns. "keskipitkä",  eli 628 millimetriä (24,75 tuumaa).
Kaula on tehty mahongista ja otelauta Jatobasta.

Vox Giulietta VGA-3D on varustettu sekä kaula-asemaan sijoitetulla humbucker-mikillä että tallaan asennetulla pietso-elementillä. Magneettimikki toimii lähteenä sähkökitarasoundeille ja pietso puolestaan akustisille.
Lisäksi Vox Giulietta mukana tulee trapetsi-mallisen peräkappaleen ja kielisillan väliin asennettava vaimennin siltä varalta, että kielten resonanssi alkaisi häiritä pietsomikin kautta.
Voxin Hybrid-tallassa on puupohja ja alumiininen päällisosa, minkä kerrotaan laajentavan pietsomikin soundia.

Varsinaisesti Vox Giuliettan soundit tuottaa kuitenkin digitaaliseen mallinnukseen perustuva AREOS-D -systeemi. Se sisältää soittajan käyttöön kuusi soundipankkia ja yhteensä 18 soundia.

Pankeista kaksi on omistettu yksi- ja kaksikelaisille sähkökitarasoundeille, kaksi akustisille kitaramalleille (small body, large body, 12-string, nylon).
Vox Giulietta Unique-pankki puolestaan on omistettu banjolle, sitarille ja resonaattorikitaroille.
Kuudes pankki on saanut nimekseen Special ja sieltä löytyvät 12-kielinen sähkökitara, syntikka ja sustain-moodi, joka valmistajan mukaan tuottaa urkumaisen soundin.

Vox Giulietta VGA-3D on varustettu volume- ja tone-säätimillä sekä kolmiasentoisella valitsimella, jolla valitaan pankeissa mallit.

Vox Giuliettaa valmistetaan kahtena versiona: VGA-3D ja VGA-3PS.
Jälkimmäinen on elektroniikaltaan yksinkertaisempi ja se on varustettu tallaan sijoitetulla pietsomikillä sekä Super Capacitor Preamp System -etuvahvistimella, jonka säätimet on sijoitettu plektrasuojuksen reunan alle.

 

 

Lisätiedot: EM Nordic

14.01.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy