VOX MVX150H & MVX150C1 – NuPower haastaa perinteiset putkivahvistimet

Vox on kehittänyt Nutube-konseptiaan askeleen pidemmälle, ja nyt vuorossa on NuPower-pääteaste. Tähän uuteen päätetekniikkaan perustuvilla MVX150H- ja MVX150C1-vahvistimilla valmistaja toteaa haastavansa perinteisten tehdasvalmisteisten putkivahvistimen ohella jopa kalliit putiikki-luokan tuotteet. Toisin kuin aiemmissa MV-sarjan malleissa, MVX150-vahvistimissa Nutube löytyy sekä etuasteesta että pääteasteesta.

 

 

Vox NuPower-pääteaste hyödyntää Nutuben ohella puolijohdetekniikkaa. Valmistajan mukaan Nutubea käytetään push-pull -kytkennessä, ja sen luvataan tuottavan putkivahvistimelle ominaisen dynaamisen ja herkän soinnin.
Toisaalta NuPower-tekniikan todetaan säilyttävän puolijohde-kytkennän hyvät puolet, kuten esimerkiksi luotettavuuden.
MVX150-vahvistimissa on transistori-vahvistimille ominainen laaja taajuusvaste, joten niiden luvataan venyvän laajasta kirkkaan puhtaasta soundista erittäin tukevasti soivaan high gain -säröön.

Vox MVX150C1-kombo ja MVX150H-nuppi ovat toiminnoiltaan identtiset, ja ne perustuvat kahteen etuastekanavaan.

 


Ykköskanavassa on Gain- ja Volume-säätöjen ohella Tone-säädin sekä kytkimet CLEAN/CRUNCH-, BRIGHT- ja FAT-moodeille.
Kakkoskanavassa ekvaalisaattori on kolmialueinen, ja BRIGHT- sekä FAT-moodien lisäksi se tarjoaa RHYTHM/LEAD- ja MID-SHIFT -kytkimet.

 

 

Vox MVX150C1 ja MVX150H -vahvistimissa on digitaalisen kaiun ohella PRESENCE- ja RESONANCE-säädöt, joista ensimmäisellä voi hienosäätää yläkeskialueen sointia ja jälkimmäisellä taas matalia taajuuksia.

Lisäksi Vox MVX150C1- ja MVX150H-vahvistimissa on kaksi master volume -säätöä, joista MASTER1 on tarkoitettu normaaliin käyttöön. MASTER2 puolestaan on valittavissa vain jalkakytkimellä, jolloin sillä voidaan käskeä pääteasteen Nutube-putkea entistä kovemmin, ja näin lisätä saturaatiota.

 

 

Vox MVX150C1 on varustettu Celestion G12H-150 Redback -kaiuttimella. Molempien vahvistimien tehoksi ilmoitetaan neljän ohmin kuormalla 150 wattia.

Vox MVX150C1- ja MVX150H-vahvistimien takapaneeli on sekin toiminnoiltaan varsin riittoisa. Ensinnäkin molempien kanavien Nutube-putkelle on oma Bias-liitäntä. Kun jännitettä laskee, kanavan soundi muuttuu vintage-tyyliseksi, ja se tekee soinnista hieman vähemmän tasapainoisen. Kun jännitettä taas nostaa mennään modernimpaan suuntaan, särö kasvaa ja soundi on pehmeämpi.

Vox MVX150C1- ja MVX150H-vahvistimien efektilenkki on valittavissa sarjaan- tai rinnan-kytkennällä.
Jalkakytkimelle on kaksi eri liitäntää eri funktion mukaan. Ensimmäisessä liitännässä voidaan kytkeä päälle ja pois kaiku sekä efektilenkki, toinen liitäntä puolestaan on omistettu Master-säätimille.

Vox MVX150C1- ja MVX150H-vahvistimien emuloitu kaiutinlähtö muistuttaa valmistajan mukaan ”tunnetulla dynaamisella mikrofonilla mikitettyä kaiutinkaappia” (lue: SM57). Pääteasteen teho voidaan puolestaan valita kuusiportaisella kytkimellä. Impedanssi-valitsimen ja kaiutinliitäntöjen lisäksi vahvistimissa on WET-kaiutinlähtö, johon ohjautuvat efektilenkki ja kaiku. Kun tätä lähtöä käytetään, normaaliin kaiutinlähtöön ohjautuu vain vahvistimen kuiva soundi.

Vox MVX150C1-kombo painaa 19,4 kiloa ja MVX150H-nuppi 7,1 kiloa.
VFS2A-jalkakytkin on erikseen hankittava lisävaruste.

LisätiedotEM Nordic
 

15.02.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy