Vox Valvetronix VT20+ Classic Limited Edition liittää perinteen ja innovaation

Image

Vox luottaa klassisen ulkoasun vetovoimaan tarjotessaan vahvistinteknologian uusimpia herkkuja NAMM-mesuilla esitellyssä VT20+ Limited Edition -versiossa.

Vahvistimen perusmalli Valvetronix 20+ ehdittiin tuoda markkinoille jo aiemmin, mutta nyt sama kone on tarjolla rajoitetun aikaa myös perinteisessä Voxin kuosissa. Vaikka mallinnustekniikalla onkin päävastuu soundien rakentamisessa, löytyy pikkukombon sisuksista myös se kaiken kitaravahvistuksen peruspalikka, 12AX7-putki.

Erilaisia vahvistinmallinnoksia VTX20-plussassa on 33 kappaletta ja niiden päälle tulee vielä erikseen 25 efektiä. Näistä 11 on pedaalimaailmasta kopattuja muokkaimia ja saman verran on modulaatiomuljuttimia. Kolme efektiä keskittyy sitten kokonaan erilaisten kaikujen tuottamiseen.
 
Kombon soundimuistissa on 99 valmista ohjelmaa tehtaan jäljiltä ja lisäksi käyttäjälle on varattu tilaa kahdeksan oman ohjelman tallennukseen. Talteen saa efektiasetusten ohella myös gain- ja volume-säädinten arvot sekä ns. master-tason säädöt.
Ohjelmia voi vaihtaa lennossa Vox VFS5 -jalkakytkimellä, jolla voi myös mykistää efektejä ja kytkeä vahvistimen äänettömäksi sen omaa sisäistä viritysmittaria käytettäessä.

Nimellisteholtaan VTX20+ on 20-wattinen ja ilmoille sen tehot tuuppaa kahdeksantuumainen Vox Original -kaiutin.
Kaiutinsoiton voi skaalata tilanteeseen päätevahvistimen tehon porrastussäätimellä, jonka ansiosta myös pääteastesärön saa esiin kaikilla soittovoimakkuuksilla.
Aivan hiljaista harjoittelua varten laitteessa on kuulokeliitäntä, jonka soundia muokataan kaiutintoistoa jäljittelevällä toiminnolla.

Harjoittelu on usein mukavampaa, jos voi soittaa musiikin kanssa ja Vox on huomioinut tämän seikan varustamalla VTX20-plussan erillisellä linjatason tuloliitännällä, johon voi kytkeä miniplugilla esimerkiksi älypuhelimen tai mp3-soittimen taustamusiikin soittoa varten. 
 

Lisätiedot: EM Nordic