VOX VH-Q1 – vastamelukuulokkeet kielisoittajille

Vox on julkistanut erityisesti kitaristeille ja basisteille suunnatun kuulokemallin, jonka lupaillaan tarjoavan vertaansa vailla olevan äänenlaadun sekä ulkoisen melun vaimennuksen. Jälkimmäisen todetaan torppaavan tehokkaasti myös oman kehon kautta kulkeutuvat äänet.


Passiivisen fyysisen eristyksen lisäksi VOX käyttää kuulokkeissaan aktiivista vastamelutekniikkaa.

VH-Q1-kuulokkeissa on mikrofonit korvaa ympäröivän kupin sisällä ja sen ulkopuolella. Niiden signaaleita vertailemalla kuulokkeet pystyvät analysoimaan ulkopuolisen melun luonnetta ja tuottamaan aktiivisesti vastamelua, joka tehostaa kuulokkeiden luontaista fyysistä eristystä. Kuulokkeiden todetaan tukahduttavan ulkoista ääntä laajalla taajuusalueella sekä mukautuvan erilaisiin ympäristöihin.

Ambient Sound -toiminnon ansiosta käyttäjä voi itse säädellä ulkoisen äänen vuotoa kuulokkeisiin, jottei yhteys ympäristöön hämärry täysin.

VOX VH-Q1 on tyypiltään dynaaminen ja suljettu kuuloke. Puhekelan viisikerroksinen kalvo on valmistettu polyeetteri-eetteriketonista (PEEK) ja polyuretaanista (PU), kun taas korvapehmuste on käyttäjän anatomiaan mukautuvaa vaahtomuovia.

Valmistajan ilmoittama taajuusvaste ulottuu 10 hertsistä 25 kilohertsiin. Soinnin sävymuokkaukseen on kuusi ennalta asetettua eq-käyrää: Guitar basic / Guitar big / Guitar bright / Bass big / Bass bright / Flat.

Studiokäytössä VOX VH-Q1 -kuulokkeet voi kytkeä äänilähteeseen analogisella kaapelilla, ja kuulokkeiden mukana toimitetaan 1,5 metrin mittaisen johdon lisäksi myös adapteri lentokoneessa kuuntelua varten, sekä sovite jolla johdossa oleva 3,5 mm:n pikkuplugi muutetaan isoksi 6,3 mm:n plugiksi.

Vapaa-ajalla kuunteluun sopii myös Bluetooth-yhteys, jonka todetaan tuottavan korkearesoluutioisen äänenlaadun. Luurit tukevat seuraavia koodekkeja: SBC, AAC, aptX, AptX-HD ja AptX-LL.

Musiikin kuuntelun ohessa kuulokkeet palvelevat myös hands free -settinä älypuhelimelle.

Fyysisiä säätimiä (virtapainike, vastamelupainike, vastamelun taso, volume, ambient sound volume, eq) kuvaillaan helppokäyttöisiksi ja kekseliäiksi, ja smart transport control -toiminto taas mahdollistaa sen, että musiikin toisto loppuu kun luurit ottaa pois päästä ja jatkuu kun ne laittaa takaisin.

Kuulokkeiden USB 2.0 -liitäntä on latausta varten ja latausajaksi VOX ilmoittaa 3,5 – 6 tuntia. Toiminta-aikaa täyteen ladatulla 1 200 mA:n lithium-polymeeri-akulla luvataan maksimissaan 36 tuntia.
Latausjohto kuuluu pakettiin.

VOX VH-Q1 -kuulokkeiden mitat ovat 158,5 x 204,0 x 84,0 (mm), ja painoa niillä on 321 grammaa.
Luureja valmistetaan sekä mustana ja valkoisena.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: EM Nordic

11.11.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy