Nayteikkuna

VOX VX50 GTV - vahvistinmallinnukset ja efektit Nutuben kera

Vox on lisännyt VX-sarjaansa 50-wattisen kitarakombon, joka hyödyntää mallinnustekniikan ohella emoyhtiö Korgin viime vuosien innovaatiota, Nutube-miniatyyriputkea.

 

Vox VX50 GTV on varustettu 11 vahvistinmallinnuksella ja valmistajan VET (Virtual Element Technology) -teknologiaan kuuluu myös yksittäisten kytkennän komponenttien mallinnusta. Sen kerrotaan tuottavan erinomaisesti alkuperäistä esikuvaa vastaavan soundin.
Kohteena on ollut Voxin omien vuosikertakombojen lisäksi muita ikonisia vintage-, putiikki- ja high gain -vahvistimia. Mallinnusten valinta tapahtuu yhtä valintasäädintä pyörittämällä ja valikoima on tyylillisestikin kattava. (Deluxe CL, Boutique CL, Boutique OD, Vox AC30, Vox AC30TB, Brit 1959, Brit 800, Brit VM, SL-0D, Double Rec, Line).

Koska Vox VX50 GTV on varustettu Nutube 6P1 -putkella, luvataan säröytymiselle aidon putkivahvistimen tuntua. Lisäksi Line-vaihtoehto mahdollistaa vahvistimen käytön myös akustisen kitaran kanssa, koska tällöin ohitetaan mallinnetut soundit.

VX50 GTV on varustettu vahvistinsoundien lisäksi efekteillä. Sisäänrakenettuna on niin modulaatiosoundeja (chorus, flanger, org ohase, twin trem) kuin kaiku/delay-osastoakin (a.delay, tape echo, spring, hall).
Molemmille ryhmille on oma valintasäädin.

Vox VX50 GTV:n säädinpaneelista löytyvät myös perinteiset hanikat (gain, bass, treble, ja volume). Niiden avulla voi mallinnusten sävyä muokata haluamaansa suuntaan. Vox VX50 GTV on varustettu tulojakilla, kuulokelähdöllä, Aux in -tulolla sekä jalkakytkimen liitännällä. Kuulokeliitäntä toimii myös analogisena DI-lähtönä kaiutinemuloinnin kera. Lisäksi tarjotaan viritysmittari ja B-tyypin USB-portti.

Käyttäjän omia preset-paikkoja vahvistimessa on kaksi, mutta VFS5-jalkapedaalin avulla niiden määrä nousee kahdeksaan. Tone Room -editointisoftan avulla pääsee lisäksi kiinni parametreihin, joita Vox VX50 GTV ei salli suoraan vahvistimesta muokkaavan. Yhteys hoituu USB-portin kautta, ja sovelluksen käyttö onnistuu niin Windows- ja Mac-koneilla kuin iOS/Android-ympäristöissäkin.

Tehoa Vox VX50 GTV puskee maksimissaan 50 wattia, mutta haluamansa päätetehon voi määritellä Power Level -hanikalla.
Kaiutin on kahdeksantuumainen, neljän ohmin kuormalla.

Vahvistin on varustettu myös kuulokeliitännällä.

Vox VX50 GTV painaa 4,1 kilogrammaa, ja sen mitat ovat 354x208x313 millimetriä. Bassorefleksikotelon materiaali on ABS-muovi.

 

Lisätiedot: EM Nordic


 

29.01.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy