VTX on VOX Valvetronixin uusi vuosikerta

Image

Vox lanseerasi Valvetronix-sarjan jo 15 vuotta sitten ja on sittemmin päivittänyt sitä useampaan otteeseen. Uusin vuosikerta saa lisäryydit VET-mallinnuksesta ja mallistoon kuuluu kolme eri vahvistinta: VT20X, VT40X ja VT100X.


Virtual Element Technology on Voxin menetelmä, jossa vahvistinta mallinnetaan komponentti kerrallaan, jotta lopputulos vastaisi esikuvaansa mahdollisimman tarkkaan. Valmistajan sanoin riemu ei tällä menetelmällä rajoitu jonkin tietyn soundin toisintamiseen vaan sillä on saatu aikaan vahvistin, josta voi ruuvata ulos koko lailla laajan paletin erilaisia soundeja, kuten perinteisellä analogitekniikallakin toteutetuista vahvistimista voi.

Mallinnos ei suinkaan ole ainoa soundin rakennuspalikka, vaan mukana on Valvetronixille tuttuun tapaan myös 12AX7-putken varaan rakennettu kytkentä, sekä kokonaan analoginen etuvahvistinlohko.

Image

Vahvistinmallinnoksia löytyy suoraan kustakin kombosta 11 kappaletta, mutta Vox Tone Room -ohjelmistolla valikoima kasvaa kahteenkymmeen. Editori-kirjasto pyörii Windows- ja Mac-tietokoneissa, sekä iOS-laitteissa.
Vahvistinten lisäksi mallinnosmaailma sisältää 13 perinteistä efektityyppiä, joiden joukossa on useita omassa lajissaan merkkipaaluiksi nousseita pedaalimalleja.
Data-kytkentää varten VTX-vahvistimissa on USB-liitäntä ja vahvistimen omaan muistiin mahtuu 33 erilaista valmista soundikokonaisuutta kerrallaan.

Mallinnoskokoelma sisältää niin vintage-osaston helmiä kuin hieman erikoisempia ja hi-gain-maailmaan sukeltavia putiikki-luokan vehkeitäkin.
Voxin mukaan soundien muovailuun tuovat realismia myös Bias- ja Class A/AB-säädöt, joilla virtuaalisen vahvistimen käyttäytymistä voidaan muunnella tehokkaasti.

Ulkoiselle musiikkisoittimelle tarkoitetun aux in -jakin sekä kuulokeliitännän ansiosta soitto taustamusiikin kera sujuu tarvittaessa myös muita häiritsemättä. Kitaran virityskään ei ole kynnyskysymys, sillä viritysmittari kuuluu varusteluun.

Uusia Valvetronix-malleja on kolme, VT20X, VT40X ja VT100X. Teholukemat myötäilevät mallitunnuksen numeroita, kun taas kaiutinelementin halkaisija kasvaa kaksikymppisen kahdeksantuumaisesta tötteröstä kymppikoon kautta 12-tuumaiseen kartioon.
Tiiviisti saumatat bassorefleksikotelot antavat nekin oman osansa soundiin.

 

LisätiedotEM Nordic