Warm Audio Centavo – Klon-klassikon kimpussa

Studiolaitteiden valmistajana tunnetun Warm Audion uutuuksiin kuuluu Centavo-säröpedaali.  Valmistajan muiden tuotteiden tapaan sekin perustuu tunnettuun kytkentään.

 

Tällä kertaa esikuva on Bill Finneganin kehittämä Klon Centaur, jota valmistettiin vuosien 1994 – 2008 välillä. Centavon kerrotaan olevan säätimiä ja kotelon muotoa myöten täsmällinen toisinto alkuperäismallista, joka tunnetaan vahvistinmaisesta säröstään.

Warm Audio Centavo on varustettu kolmella säätimellä (gain, treble, output), joista ensimainitulla säädetään särön määrää myötäpäivää kohden. Treble-säädin toimii manuaalin mukaan aktiivisena ylipäästösuotimena, jolla korostetaan (myötäpäivään) tai leikataan (vastapäivään) taajuuksia 400 hertsin kohdalta. Output-säädöllä taas asetetaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuus.


Centavo on varustettu myös mod-kytkimellä, joka aktivoituna muuttaa ylipäästösuotimen toimintaa, ja tuottaa lisää alataajuuksia erityisesti kitaran kahdelle alimmalle kielelle. Kyseisen Mod-kytkimen lisäämistä alkuperäispedaaliin toivoi aikanaan kuulemma itse Jeff Beck.  

Warm Audio Centavo on varustettu tulo- ja lähtöliitännällä sekä liitännällä yhdeksän voltin DC-verkkoadapterille. Käyttö onnistuu myös vastaavalla paristolla, ja virrankulutus on 40 milliampeeria.

 

Lisätiedot: Algam Nordic

27.10.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy