Warm Audio WA-8000 – hertasta palloon

WA-8000 on tuore isokalvoinen putkimikrofoni, joka toimii niin hertta- kuin pallokuviollakin. Valmistajan mukaan tulokas on tarkka kopio 1990-luvun klassikosta, jolla taltioitiin muun muassa lukuisia R&B, hip-hop- ja rap-hittejä. Esikuvan mallia ei mainita.

 

WA-8000:n keskiössä ovat joka tapauksessa 6AU6-putki, sekä ruotsalaisen Lundahlin tilaustyönä tekemä muuntaja. Putken valmistajaa ei kerrota, mutta sen todetaan olevan NOS eli New Old Stock -osastoa, jolla viitataan siis joskus aikanaan putkitekniikan valtakaudella valmistettuun ja varastossa koskemattomana käyttöä odottaneeseen sorttiin.
K67-tyylisen kapselin runko on messinkiä ja kuuden mikronin paksuinen kalvo puolestaan Mylaria.

 

Elektroniikka tuottaa lämpöä ja lämpö puolestaan tuottaa kohinaa. Warm Audiolta kerrotaan, että mikrofonin rakenteessa tämä on huomioitu rungon taakse sijoitetulla erityisellä (ja varsin erikoisellakin) lämpönielulla, jonka jäähdytyspinnoilla lämpö ohjataan tehokkaasti pois komponenteilta. Näin myös särölukemat on saatu pienemmiksi.

Mikrofonin herkkyydeksi herttakuviolla ilmoitetaan -33 dB (22,38 V/Pa) ja pallokuviolla -36 dB (15,85 mV /Pa).
A-painotettu itseiskohina puolestaan on 15 dB (kardioidina) ja 17 dB (pallokuviolla).
WA-8000:n toistoalueeksi valmistaja ilmoittaa 20 Hz – 20 kHz, ja maksimi äänenpaineenkestoksi kerrotaan 131dB SPL (kardioidi) ja 134 dB SPL (omni).

Virtansa WA-8000 saa sveitsiläisen Gothamin valmistamalla GAC-7-kaapelilla, ja valmistajan mukaan kaapelin laatuun panostamalla on saatu selkeytettyä ylätaajuuksia ja vähennettyä ei-toivottua vaihesiirtymää.

Warm Audio WA-8000 myydään kovassa kantolaukussa, jossa itse mikin lisäksi kulkevat niin ulkoinen virtalähde, IEC-kaapeli, kehtoripustin kuin virtakaapelikin.

Youtube-linkki:

Lisätiedot: Warm Audio

15.12.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy