Waves Audion Abbey Road Chambers mallintaa kuulua kaikukammiota

Kun ei ollut plugareita eikä edes digiä, piti kaiutkin tuottaa sähkömekaanisesti, tai sitten  luomuna aidoissa akustisissa tiloissa. Kuten esimerkiksi Abbey Roadin legendaarisen Studio 2:n kaikukammiossa, josta Waves tarjoaa nyt mallinnettua versiotaan digiajan miksaajille.


Abbey Roadin kaakeleilla vuoratun ja muodoltaan laatikkomaisen kammion verraten pientä kokoa kompensoitiin aikanaan kahdella kikalla: massiivisilla pyöröpilareilla, jotka ohjasivat heijastuksia eri suuntiin, sekä kierrättämällä signaalia uudestaan kaikukammioon miksauspöydän, RS106- ja RS127-suotimien sekä delayn kautta.

Wavesilta kerrotaan, että uusi plugari on koodattu yhteistyössä Abbey Roadin henkilökunnan kanssa, ja  pohjana oli alkuperäinen huone 60-luvun tyyliin. Tuolloin ääni kajautettiin kammioon Altec 605 -kaiuttimella ja se poimittiin takaisin talteen Neumannin KM53-putkimikrofoneilla.

Waves on sisällyttänyt mallinnokseen myös Abbey Roadilla kehitetyn signaalin kierrätysmenetelmän eli S.T.E.E.D. (Send. Tape. Echo. Echo. Delay.) -kytkennän.

 

Lisäksi kaikupakettiin kuuluvat myös Abbey Roadin kuulun peilihuoneen ja Olympic Studion kivihuoneen mallinnokset.

 


Abbey Road Champbers -plug-in toimiii AAX-, Audio Units- ja VST-formaateissa, ja näytetaajuuksien 44,1 ja 48 kH lisäksi 96 kHz:n taajuudella.
Tarkka lista isäntäohjelmista löytyy Wavesin sivustolta.

Lisätiedot: Msonic
 

Abbey Road Tour - Studio 2 Acoustics and Reverb Chamber from Course Media on Vimeo.

26.09.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy