Yamaha AG03MK2 & AG06MK2 – pikkumikserit ovat myös äänikortteja

Image

Yamahan kolmikanavainen AG03MK2 ja kuusikanavainen AG6MK2 liitetään tietokoneeseen USB-C-väylän kautta ja ne palvelevat niin kotimuusikon äänitystoimia kuin podcast-maakarinkin tarpeita.


AG03MK2:n ensimmäinen kanava on monofoninen ja soveltuu mikrofonikäyttöön tai linjasignaalille. Myös kondensaattorimikrofonien tai aktiivisten DI-boksien tarvitsema phantom-syöttö (+48 V) kuuluu varustukseen.
Instrumenttisovitus puolestaan löytyy kakkoskanavasta, joka laajenee monosta tarvittaessa myös linjatason stereotoimintaan.

Image

Lisäksi mikserissä on tuloliitännät kuulokkeet ja sankamikrofonin yhdistävälle headsetille, sekä vaikkapa puhelimen tai muun soittimen linjatasoiselle analogitulolle (3,5 mm TRS-jakki aux-merkinnällä).

Varsinaisen monitorikaiuttimille tarkoitetun jakkiparin lisäksi stereomiksauksen saa ulos myös päälähdön kanssa rinnakkaisen RCA-liitinparin kautta.

Erityisesti podcastaajien ja striimaajien tarpeita palveleva loop back -toiminto täydentää mikserin.

 

Kookkaampi sisarmalli AG06MK2 sisältää kaiken edellä mainitun sillä erotuksella, että päälähdön rinnakkaislähdöt on toteutettu 6,3 mm:n jakeilla RCA-liitinten sijaan.

Image

Lisäksi monofonisia tulokanavia on kaksi, joista ensimmäinen mikrofonille tai linjasignaalille ja toinen mikrofonille, linjasignaalille tai instrumentille.
Näiden jatkeena on sitten vielä erikseen kaksi stereokanavaa linjatason ohjelmalähteelle.

Kummankin mallin takalaita sisältää samat liitännät: USB-liitännän virtalähdettä varten ja toisen USB-liitännän tietokoneelle.

Image

Molempia malleja valmistetaan sekä valkoisena että mustana versiona.


Miksereiden käytön tueksi Yamaha on koodaannut myös AG-applikaation, jolla voi ohjata sekä AG03MK2:n että AG06MK2:n "näkymättömiä" toimintoja. Kummassakin mikserissä on nimittäin oma sisäinen DSP-prosessorinsa, jolla voi kanavakohtaisesti ekvalisoida, muokata dynamiikkaa, kaiuttaa ja antaa instrumentille vahvistinsimulaattorin tuottamaa soundia.

Lisäksi mikserin mukana toimitetaan Steinbergin ohjelmistopaketti, johon kuuluvat Cubase AI- sekä WaveLab-ohjelmistot. Mikserit osaavat myös keskustella mobiililaitteelle tarkoitettujen Rec'n Share sekä Cubase LE -ohjelmistojen kanssa. Kaksi viimeksi mainittua voi ladata ilmaiseksi Steinbergin sivustolta.


Lisätiedot: F-Musiikki