Nayteikkuna

Yamaha NTX5 – nailonkielinen keikkamuusikoille

Yamaha on esitellyt uuden NX-kitaramalliston, joka on suunnattu niille muusikoille, joille nailonkielisen kitaran laadukas vahvistaminen on tärkeää.

 

Yamaha NTX5 on nimenomaan sähkökitaraan ja teräskieliseen akustiseen tottuneille soittajille suunniteltu lippulaivamalli. Se perustuu APX-koppamuotoon, jossa on soololovi. Lisäksi koppa on hieman perinteistä nailonkielistä leveämpi, mutta samalla myös ohuempi.
Yamaha NTX5 on varustettu 48 millimetrin levyisellä satulalla, mikä sekin sopii paremmin klassiseen kitaraan tottumattomien käteen. Samoin kielten harotus (10,6 millimetriä) on hieman perinteistä klassista kitaraa kapeampi.

 

Yamaha NTX5:n kopassa on kokopuisesta eurooppalaisesta kuusesta valmistettu kansi. Sivut ja pohja ovat myös kokopuisia, mutta pähkinäpuusta valmistettuja.

Yamaha NTX5:ssä on afrikkalaisesta mahongista tehty kaula, ja kielten soivaksi pituudeksi ilmoitetaan 650 millimetriä.
Satula ja tallan kielisilta ovat oikeaa luuta.
Otelauta on eebenpuuta, ja toisin kuin perinteisessä klassisessa kitarassa, se on muodoltaan hieman kaareva, joten sekin sopii paremmin klassiseen kitaraan tottumattomien käteen. Valmistaja ilmoittaa NTX5-mallissa otelaudan kaarevuuden seuraavasti: R600mm (23 5/8 tuumaa).

 

 

Yamaha NTX5 on varustettu Atmosfeel-elektroniikalla, joka koostuu tallan alle sijoitetusta pietso-elementistä, kontaktisensorista sekä mikrofonista. Esivahvistimessa puolestaan on seuraavat säätimet: master volume, mic blend sekä treble eq. Elektroniikka toimii kahdella AA-paristolla, ja lähtöjä on yksi.

Yamaha NTX5 toimitetaan vahvistetun kuljetusrepun kera.

Perinteisemmän nailonkielisen ystäville Yamaha NX-sarjassa on laadultaan vastaava NCX5-malli, joka on myös materiaaleiltaan ja elektroniikaltaan vastaavanlainen, mutta yksityiskohdiltaan räätälöity klassiseen kitaraan tottuneiden muusikoiden soittotuntumaa varten.

 

Lisätiedot: F-Musiikki

 

 

28.08.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy