Yamaha Revstar on aivan uusi kitarasarja vuodelle 2016

Image

Yamaha julkisti 20 vuoden tauon jälkeen kokonaan uuden kitaramallin, jonka nimeksi annettiin Revstar. Soitinta valmistetaan kahdeksana eri versiona.


Revstar-kahdeksikko pohjautuu samaan perusrakenteeseen –  kitarassa on umpilankusta veistetty runko, samasta puusta valmistettu liimakiinnittelinen kaula ja 628,6 mm:n mensuuri (34,75 tuumaa). Ruusupuinen otelauta sekä 22 jumbo-nauhaa ovat nekin oktetille yhteisiä ominaisuuksia.

 

Image

Revstarin runko on soittajan mukavuutta ajatellen viistetty takaa voimallisesti. Sekä runko että 350 millin säteellä (13,75 tuuman radius) profiloitu kaula tehdään kuudessa versiossa mahongista. Poikkeustapaukset ovat sarjan edullisin malli RS320 sekä pykälää hinnakkaampi RS420, joissa mahongin korvaa sen sukulaispuu nato.
RS320 on joukon ainoa, jossa runkopuun päälle ei ole liimattu kanneksi vaahteraa, muissa tarjolla on joko tavallista tai loimuvaahteraa.

 

Image

Erityisesti metalliosissa käy ilmi Revstarin estetiikan viitekehys – ulkoisessa olemuksessa on haettu vahvaa yhtenevyyttä 60-luvun cafe racer -moottoripyöriin. Niin potentiometrien nupit kuin tallat, ja kieltenpitimet aina RS502T-mallin alumiinista peräkappaletta myöten huokuvatkin hillityn siistiä, mutta tietyllä tavalla konepajamaista tunnelmaa. Yllä kuvassa Revstar 820 harjattuine alumiinisine plektrasuojineen.


Motoristishenkistä vaikutelmaa tehostaa Revstar 502:n, 620:n, 720B:n, 820CR:n sekä P20CR:n raffi maalipinta, joka on viimeistelty teräsvillalla hieromalla.

 

 

Image

Yamahan omat valurunkoiset virityskoneistot kuuluvat speksiin jokaisessa Revstarissa ja Bigsbyllä varustetussa RS720-mallissa käytetään sitten nimenomaan lukitsevia koneistoja, kuten kammen kanssa eduksi onkin.

Mikrofonipuoli lepää kokonaan Yamahan oman tuotannon varassa ja Revstar-sarjaa varten kerrotaankin käämityn viitisenkymmentä erilaista YGD-prototyyppiä oikeiden magneettien, käämilankojen ja suojusten löytämiseksi.
Ettei mentäisi riman yli alimmalta mahdolliselta korkeudelta, varustettiin eri mallit niihin yksilöllisesti suunnitelluilla mikrofonityypeillä, jotka kattavat valikoiman perinteisestä vintage-humbuckereista ja Bisgby-kammen pariksi hienosti istuvista Tron-tyyppisistä mikeistä selkokäskyjä jakeleviin P90-tyylisiin mikkeihin saakka.

RS420 ja siitä hinnakkaammat mallit on varustettu lisäksi Yamahan Dry Switch -toiminnolla, jossa humbucker-mikrofonin kelan puolitus aktivoi samalla bassorekisteriä tietyllä vastekäyrällä vaimentavan suotimen. Sen ansiosta soundi on valmistajan mukaan tilanteessa kuin tilanteessa selkeämpi eikä kelan puolitus aiheuta heittoja signaalin voimakkuudessa.

Lisätiedot: F-Musiikki

Uuden Revstar-malliston taustoista kertovan videon voi katsella tämän linkin kautta.