Nayteikkuna

Zaor Studio Furniture Maestro & Vision – kalusteita studioon

Romanialainen studiokalusteiden valmistaja Maestro on tuonut markkinoille uuden työpöytämallin, jonka suunnittelussa on valmistajan kertoman mukaan huomioitu audiotyöskentelyn ergonomian ohessa myös akustiset vaatimukset.

Pääasiassa miksaus- ja masterointipajojen tarpeisiin tarkoitettu Maestro-sarja on profiililtaan tarkoituksellisen matala, jotta konsolin etureuna ei muodosta akustista estettä monitoreiden ja kuuntelepisteen välille.
Kallistetun etupinnan taakse jäävä hylly on tarkoitettu näyttöjen ja kaiutinten sijoituspaikaksi.


Laitteiden kaapeloinneille löytyy useampia reittejä, jotta virta- ja audiojohdot saadaan pidettyä riittävän etäällä toisistaan häiriöiden minimoimiseksi.
Samalla kehikko on tehty niin avoimeksi, että laitteiden tuottama lämpö pääsee poistumaan, eikä täyteen varusteltuun konsoliin muodostu suljettuja eriöitä, jotka muodostaisivat akustisia kammioita.  

Rakenne on pääasiassa puuta ja MDF-levyä, mutta joukossa on myös huonekaluteollisuuden kannalta poikkeuksellisia materiaaleja. Esimerkiksi kyynärtuen ja laitekehikon väliin jäävä pöytäpinta on päällystetty AERstop-materiaalilla, joka vähentää tehokkaasti ääniaaltojen heijastumia ja toimii itsessään hiirimattona. Konsolin suunnittelussa onkin tehty yhteistyössä akustiikkaelementteihin erikoistuneen Vicousticin kanssa.    

Maestro-konsolia valmistetaan kahden- ja kolmen räkkiyksikön levyisenä. Kansilevyn räkkikiskoihin mahtuu 12 yksikköä per lohko, ja lisäksi myös jalustaosaan voidaan asentaa räkkikiskot laitteiden kiinnitystä varten.
Yhteen jalustan lohkoon mahtuu kuuden yksikön verran tavaraa, joten Zaor 24:ssä on 12 unitin verran lisäkapasiteettia ja Zaor 36:ssa enimmillään 18 yksikköä.


Zaor esittely NAMM-messuilla myös toisen uutuusmallin, musiikkituotannon tarpeisiin suunnitellun Vision-mallin.

Perusversio on nimeltään Vision O, pelkistetty ja tyylikäs työpöytä, jonka vaihtoehtona on korotetulla lisäosalla laajennettu Vision W. Se sisältää yhdeksän räkkiasennuspaikkaa kolmeen lohkoon jaettuna siten, että hyllyn kansilevy palvelee perinteisten lähikenttäkaiutinten alustana.

 

Pöytätason alle mahtuu erillinen, 88-koskettimen koskettimistolla varustetulle soittimelle riittävä kosketisoitintaso.

Isommille studioille Zaor suosittelee Vision-pöydän kumppaniksi pöydän sivuille tarkoitettuja ja tyyliin sopivia lisäräkkejä.

 

Lisätiedot: Zaor
 

15.02.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy