Zildjian A Avedis soi historiallisella soundilla

Viisi crashaavaa ridea ja kolme erikokoista hihat-paria käsittävä Zidjian A Avedis -mallisto siivittää valmistajan mukaan nykyrumpalin matkan ilman välilaskuja suoraan hohdokkaalle 1950-luvulle. Sarja on samalla kunnianosoitus ”modernin amerikkalaisen symbaalin isälle”, Avedis Zildjian III:lle.

Olemukseltaan vanhahtavaksi patinoidut A Avedis -symbaalit saavat saatteekseen tiukat ukaasit: näitä symbaaleita ei saa pestä millään puhdistusaineella, niihin ei saa liimata mitään, eikä niitä saa säilyttää suorassa auringonvalossa. Ohjeita noudattavalle luvataan vastineeksi autenttinen ja valmiiksi ”sisäänsoitettu” vanhan symbaalin remto, irtonainen ja vivahteikas soundi. 

Ajalle ominaiseen tapaan kaikki viisi yksittäistä peltiä 18-tuumaisesta 22-tuumaiseen asti on tehty sekä komppaukseen että aksentteihin mallaaviksi.

Verraten ohuiden A Avedis -symbaaleiden soinnin sävy on tummanpuhuva, mutta silti sopivasti kipinöivä. Valmistajan mukaan nämä symbaalit soivat myös pitkään, vaikka voluumiltaan ne sijoittuvatkin keskikastiin.

Symbaaleiden alapintaan on alkuperäisen Zildjian-logon lisäksi merkattu jokaisen pellin oma paino grammoina ja valmistaja kehottaa koostamaan kattauksen huolella, sillä jokainen symbaali on oma yksilönsä.

A Avedis -sarjan täydentää kolme hihat-paria, kooltaan 14, 15 ja 16 tuumaa. Parin alapelti luokitellaan paksuudeltaan ja painoltaan mediumiksi, kun taas yläpelti noudattaa crash/ride-mallien tavoin ohkoisempaa linjaa. Soinniltaan näiltä hihat-symbaaleita kuvaillaan samoin sanakääntein kuin yksittäisiäkin symbaaleita.

LisätiedotEM Nordic

19.05.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy