Zildjian Kerope – vanhaan malliin uusilla mausteilla

Image

Zildjianin Kerope-symbaalit valmistetaan käsityönä ja vanhahtavaan tyylilajiin. Niiden sointia kuvaillaan yhtä tummaksi ja kompleksiseksi kuin ulkonäön perusteella voisi kuvitella.

Kerope-malliston nimi juontaa 1800-luvun lopulle, jolloin herra Kerope Zildjian oli yhtiön johtajana (1865–1909) ja luomassa kuuluisaa K-sarjaa. Uudet Kerope-symbaalit lukeutuvatkin K-perheeseen, ja niiden soundillisena pohjana mainitaan 1950/60-lukujen klassikkomallit, joita on jalostettu nykyrumpaleiden toiveiden mukaisesti.
Zildjianin mukaan Kerope-symbaalit on patinoitu ulkonäöltään vanhahtaviksi ja käsittelyn ansiosta ne myös kuulostavat jo valmiiksi sisäänsoitetuilta.

Kerope-mallistoon kuuluvat 14- ja 15-tuumaiset hihatit, 18- ja 19-tuumaiset aksenttipellit ja 20- ja 22-tuumaiset komppisymbaalit, joita ei ole erikseen luokiteltu medium- tai thin-tyyppisiksi. Sen sijaan jokaisen symbaalin tarkka paino löytyy valmistajan leimasta.

Kysy lisätietoja s-postilla maahantuojalta tästä linkistä: EM Nordic  

Lue lisää aiheesta syyskuun 3. ilmestyvästä Riffistä 4/2014, jossa julkaistaan Tommi Saarelan käyttötestiin perustuva arvio aiheesta.
Varmista omasi tilaamalla tästä