Ääni, koko ääni ja vain ääni!

|
 

Studion ensimmäinen laki: ”Mikserissä on aina yksi mikrofonitulo vähemmän kuin olisi tarpeen.” Oheinen luonnonvakio ei ole jäänyt Aphexilta huomaamatta ja niinpä kokeiltavaksi saatiin uusi versio tutusta aiheesta: kaksikanavainen mikrofonivahvistin mallia Aphex 207. Selvästikään tässä ei ole tarkoitus tarjota vain laajennusta mikserin kanavamäärään vaan korvata tarvittaessa budjettitiskin kanavista löytyviä etuasteita audiolaadultaan hienostuneemmalla vaihtoehdolla.

Aphex 207 ei kosiskele mahdollisia ostajia vintage-henkisillä hanikoilla tai nostalgiaa ruokkivilla VU-mittareilla. Sen sijaan se valloittaa kaikinpuolisella asiallisuudellaan: järkevillä toiminnoillaan, jämäkän oloisilla relekytkimillä, sopivan jäykillä potentiometreillä ja selkeillä pylväsmittareilla. Ja ennenkaikkea puhtaalla ja dynaamisella äänellään.

Kojeen kotelo herättää sekin jämeryydellään luottamusta. Erinomaista on ettei 207:n kanssa tarvitse pelehtiä erillisen muuntajamurikan kanssa, vaan laitteessa on vanhanaikaiseen ja kunnioitettavaan tapaan kotelon sisäpuolelle rakennettu virtalähde. Liitos sähköverkkoon hoidetaan sitten asianmukaisesti, maadoitetutulla euro-johdolla.

Viipaleen takalaidasta löytyy kummallekin kanavalle balansoitu mikrofonitulo sekä stereojakilla toteutettu inserttipiste esimerkiksi ulkoisen taajuuskorjaimen tai kompressorin käyttöä varten.

Oheinen ote on alku Lauri Paloposken kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 5/2002. 

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.