AKG, Sennheiser & Ultrasone - Kolme erilaista näkemystä ammattikuulokkeista

|
Image
 

Kunnolliset kuulokkeet ovat osa äänipajan toimivaa työkaluvalikoimaa. Jälleen käyttötarkoitus ohjaa sen sopivimman valintaa.

Tämän jutun kuulokkeet ovat toisiinsa verrattuina hyvin erilaisia, eikä kyseessä ole vertailutesti vaan kolmen samanaikaisesti toimituksen arvioitavaksi annetun tuotteen yhteiskatselmus. Kaikki kokelaat toimivat erittäin mallikkaasti omalla sarallaan.
Jokaisessa on irrotettava johto, Ultrasone tarjoaa jopa kaksi erilaista johtoa sekä kuulokkeiden varatyynyt samaan pakettiin. Itse tyynyn kiinnitys on Ultrasonen heikko kohta ja luureja käsitellessä tyyny irtoaa helposti sijoiltaan. Asennus takaisin käy sekin helposti, mutta hieman pitävämpi kiinnitys olisi kyllä paikallaan.
AKG:n kuulokkeet eivät ole reissaajan ykösvalinta sillä konstruktio on varsin tilaa viepä. Sensijaan Sennheiser HD 380 Pro ja Ultrasone 900 Pro toimitetaan asiallisen nylonlaukun kera ja niiden kuulokeosat voi kääntää kuljetusta varten virtaviivaiseksi paketiksi. Yhdenkään kokelaan kuulokeosaa ei monipuolisesta säätövarasta huolimatta voi kuunnellessa kääntää helposti kokonaan pois toiselta korvalta.

 

Teksti: Lauri Paloposki

Kuva: Tommi Posa

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2009).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.