Antti Kaukomaa – koska suutari ei pysy lestissään

|
Image

Musiikkia voi tehdä todella kunnianhimoisesti ja kuitenkin paineetta – ainakin, jos se on pitkälle vietyä harrastustoimintaa, kuten Antti Kaukomaan tapauksessa: ”Tehdään niin hyvää kuin pystytään.”

Tamperelainen Ari Jaaksi ei miellä itseään muusikoksi, mutta tekee kuitenkin omassa työhuoneessaan huolellisesti laadittuja ja soitettuja kappaleita julkiseen kuunteluun. Musiikkiprojektiensa tekijänimenä hän käyttää pseudonyymiä Antti Kaukomaa.

– Kaukomaa on suvussa kulkenut sukunimi ja Antti kummankin isoisäni etunimi, joten näistä saadaan hyvä humppanimi, hän selvittää nimen taustaa.

– Olen softa-alan ammattilainen ja tehnyt työkseni ohjelmistoja ja kulutuselektroniikkaa. Nuorena poikana soitin ja tein paljon musiikkia, ja vakavasti mietin sitä ammatiksi, mutta tein päätöksen, etten musiikista rupea leipääni tienaamaan. Minulla oli bändikavereita kuten Nykäsen Anssi ja Helan Heikki. Kun katsoin näitä lahjakkuuksia ja näin millaisen työn muusikoksi tuleminen vaatii, ajattelin, että musiikista tulee mieluummin hyvä harrastus kuin ammatti.

•••

Näin alkaa Timo Koskisen toimittama haastattelu, jossa ruoditaan niin taiteilijanimen käyttöön kuin kotiäänittäjän teknisiin haasteisiin ja omakustannetoimintaan liittyviä kysymyksiä juurta jaksain. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 3/2019 tai lue juttu tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!