Nayteikkuna

Bogner Alchemist – kullan ja elohopean liitto

 

Teksti: Ari-Jukka Syrjänen, kuvat: Tommi Posa

Alchemist on Reinhold Bognerin suunnittelema täysputkivahvistimien mallisto. Kiinassa sarjatuotantona valmistettavat ja digitaalisilla efekteillä höystetyt pelit markkinoidaan Line6-organisaation kautta.

Perinteikästä meininkiä henkivä Alchemist painaa 36 kiloa. Kombon harjakorkeuskin on melkoinen ja vahvistimen nostaminen päällikahvasta laitetta kolhimatta vaikkapa keikkapakuun vaatii käytännössä syliotetta vahvistimen ympäriltä. Kotelon päihin toivoisikin paria nostokahvaa lisää, kiitos! Tasaisella alustalla Alchemistia on helppo kuljetella omilla pyörillään.

Alchemistin etulevyn hallintapaneeli on selkeä ja eri toimintojen tekstit ovat helposti luettavissa vaikka laitetta ei kallistaisikaan. Potentiometrien tuntuma on todella kevyt, mutta ne toimittavat askareensa aivan hyvin.

Soundillisia arvometalleja

Kaksikanavaiseksi peliksi Alchemist tarjoaa kosolti ominaisuuksia. Molemmilla kanavilla on signaalin yliohjaamiseen omat lisävaihteensa, jotka toimivat hyvin – itse asiassa niinkin mainiosti, että niitä mielellään komentaisi jalkakytkimellä. Nyt ylivaihteita hallitaan omilla pikkukytkimillään vahvistimen etupaneelista.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

03.09.2009
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy