Ei kenraali, vaan kapteenibasso

|
   

Teksti Martin Berka

Harva soitinmerkki on noussut viimevuosina niin näkyvästi esiin kansainvälisessä alan lehdistössä kuin Gibsonin kaukoidässä teettämä Epiphone. Hyviksi koeteltujen Gibson-kopioiden ohessa tehtaalta tulee myös muutamia aivan omaakin suunnittelua edustavia soitintyyppejä, joista testiin noukittiin elektroakustinen El Capitan C4B -basso.

Isokoppainen El Capitan luottaa tyylissä Johnny Cashin malliin: kokomustaa sen olla pitää. Lakkaus on tehty huolella ja kiilloitettu moitteettomasti. Värin läpi ei näe, kuinka monesta siivusta kaula on koottu, mutta saatteen mukaan materiaali on vaahteraa. Ruusupuiseen otelautaan istutetut jumbonauhat on asennettu ja viimeistelty oivallisesti. Sama laatu pätee myös otelaudan helmiäsmerkkeihin. Taaksepäin kallistettuun lapaan ovat löytäneet tiensä Gibson-tyyppinen kulmikas kukkavaasi-helmiäinen sekä mallikkaan tuntuiset virittimet. Kaularaudan säätöruuvi on piilossa mallitunnuksella kirjaillun muovilätkän alla ja koko kaula sekä lapa ovat saaneet ympärilleen valkoisesta muovista taivutellun reunalistan.

Kopan kansi on laminoitua kuusta ja sekä laidat että pohja laminoitua vaahteraa. Hihnatappeja on sähköbassojen tapaan kaksi, toinen kaulan tyvessä ja toinen kopan vastakkaisella reunalla.

Julkisivun puolella sekä reunalista että rosetti ovat monikerroksista muovia, kun taas takakannessa on tyydytty yksinkertaisen valkoiseen peruslistaan. Pikanttina yksityiskohtana on kuitenkin kaunis puinen koristelista, joka jakaa takakannen pituussuunnassa kahteen puoliskoon.

 

Epiphone El Capitan -basson koko testin voit lukea kokonaisuudessaan Riffi 4/97 lehdestä.

Lehtiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet, Akteemiset kirjakaupoat ja Lehtipisteen sekä Rautakirjan myymälät. Lehden voit tilata myös sähköpostilla, puhelimella tai faksilla.

Epiphone El Capitan
Elektroakustinen basso

Fax (09) 757 0066

Paluu lehteen